π. Γεώργιος Μεταλληνός


Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός γεννήθηκε στην Κέρκυρα (1940) και περάτωσε εκεί την εγκύκλιο παιδεία του (1958). Έλαβε τα πτυχία Θεολογίας (1958-1962) και Φιλολογίας (1964-1967) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας ως απλός στρατιώτης (1963-1965) διορίστηκε επιστημονικός βοηθός στην έδρα Πατρολογίας και το 1969 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στην τότε Δ. Γερμανία (Βόννη και Κολωνία), όπου έμεινε μέχρι το 1975. Ενδιάμεσα έκανε σπουδές και έρευνες αρχειακές στην Αγγλία. Το 1971 εισήλθε στις τάξεις του κλήρου στη Γερμανία και έγινε διδάκτωρ Θεολογίας (Αθήνα) και Φιλοσοφίας - Ιστορίας (Κολωνία).

Από το 1984 καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εδίδαξε Ιστορία και Πνευματικό Βίο κατά την μεταβυζαντινή περίοδο, Ιστορία και Θεολογία της Λατρείας και Βυζαντινή Ιστορία. Διετέλεσε Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής από 1.9.2004 έως 31.8.2007, οπότε και αφυπηρέτησε, διατελών πλέον ομότιμος Καθηγητής.

Την ποιμαντική του δραστηριότητα αναπτύσσει στον πανεπιστημιακό Ναό του Αγίου Αντίπα στο χώρο της Οδοντιατρικής Σχολής (Αθήνα).


Πρωτ. Γεώργιος Μεταλληνός - Τα Απόκρυφα Ευαγγέλια (video) Πρωτ. Γεώργιος Μεταλληνός - Τα Απόκρυφα Ευαγγέλια (video)
Πρωτ. Γεώργιος Μεταλληνός - Μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης. "Βαδίζοντας προς την Πανορθόδοξο Σύνοδο" (video-2016) Πρωτ. Γεώργιος Μεταλληνός - Μοναχός Αρσένιος Βλιαγκόφτης. "Βαδίζοντας προς την Πανορθόδοξο Σύνοδο" (video-2016)
Π. Γεώργιος Μεταλληνός: Το ανεκπλήρωτο '21" (video) Π. Γεώργιος Μεταλληνός: Το ανεκπλήρωτο '21" (video)
Video- Π. Γεώργιος Μεταλληνός - Η Συνάντηση Ορθοδοξίας - Ελληνισμού και τα αποτελέσματά της Video- Π. Γεώργιος Μεταλληνός - Η Συνάντηση Ορθοδοξίας - Ελληνισμού και τα αποτελέσματά της
Πρωτ. Γεώργιος Μεταλληνός & Κωνσταντίνος Χολέβας, Ορθοδοξία και Ελληνισμός (Βίντεο) Πρωτ. Γεώργιος Μεταλληνός & Κωνσταντίνος Χολέβας, Ορθοδοξία και Ελληνισμός (Βίντεο)
Video- Π. Γεώργιος Μεταλληνός - Το χωρίο Πραξ. 17, 26-28 και η ενότητα του ανρθωπίνου γένους Video- Π. Γεώργιος Μεταλληνός - Το χωρίο Πραξ. 17, 26-28 και η ενότητα του ανρθωπίνου γένους
Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός, Ορθοδοξία και Νεοειδωλολάτρες (video) Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός, Ορθοδοξία και Νεοειδωλολάτρες (video)
Video- Π. Γεώργιος Μεταλληνός περί Ιεροσύνης και Αρχιεροσύνης, Η κριτική της "Ποιμαντικής Παπικού Τύπου" Video- Π. Γεώργιος Μεταλληνός περί Ιεροσύνης και Αρχιεροσύνης, Η κριτική της "Ποιμαντικής Παπικού Τύπου"
Μολδαβία- Συνέντευξη τύπου του π. Γεωργίου Μεταλληνού και του κ. Δημητρίου Τσελεγγίδη για θέματα εκκοσμίκευσης και Οικουμενισμού Μολδαβία- Συνέντευξη τύπου του π. Γεωργίου Μεταλληνού και του κ. Δημητρίου Τσελεγγίδη για θέματα εκκοσμίκευσης και Οικουμενισμού
Ομιλία π. Γεωργίου Μεταλληνού - Κυριακή της Ορθοδοξίας (βίντεο Α' Μέρος) Ομιλία π. Γεωργίου Μεταλληνού - Κυριακή της Ορθοδοξίας (βίντεο Α' Μέρος)
Ομιλία π. Γεωργίου Μεταλληνού - Την Κυριακη της Ορθοδοξίας (βίντεο Β' Μέρος) Ομιλία π. Γεωργίου Μεταλληνού - Την Κυριακη της Ορθοδοξίας (βίντεο Β' Μέρος)
"Διαχρονικές μεγάλες μορφές του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Μέγας Φώτιος" - π. Γεώργιος Μεταλληνός "Διαχρονικές μεγάλες μορφές του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Μέγας Φώτιος" - π. Γεώργιος Μεταλληνός
Η συνέχεια του γένους στη διάρκεια της Οθωμανοκρατίας - 3ο μέρος (video-2017)
Ο Ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός μιλάει ... (video-2017)
Η συνέχεια του γένους κατά τη διάρκεια της Οθωμανοκρατίας- Α' και Β' Μέρος (video-2017)
Ο Ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός μιλάει για τη συνέχεια της ελληνορθόδοξης... (9/3/2017)
Πρωτ. Γεώργιος Μεταλληνός - Σοφία και παράχρηση Εξουσίας – Ο Ευγένιος Βούλγαρις περί Πάπα (video-2016)
(29/12/2016)

 

Νέα αρχεία video
 
Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος -Η γλώσσα του Θεού (video-2017)
Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος -Ιερά ιστορία (video-2017)
π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης - "Έξω οι Ιούδες (video-2017)
Πρωτ. Γεώργιος Μεταλληνός - Τα Απόκρυφα Ευαγγέλια (video)
π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης - Κυριακή Ε' Νηστειών (video-2017)
Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος - Παλαιά και Καινή Διαθήκη (video-2017)
π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης - Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως (video-2017)
Η συνέχεια του γένους κατά τη διάρκεια της Οθωμανοκρατίας- Α' και Β' Μέρος (video-2017)
Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος - Η μυστική κραυγή του Αγίου Όρους (video)
Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος - Δυτικός Χριστιανισμός και Ισλαμισμός (video)

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους. Επιτρέπεται η χρήση, διάθεση και αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου αρκεί να διατηρείται το αρχικό νόημα χωρίς περικοπές που πιθανόν να το αλλοιώνουν για μη εμπορικούς σκοπούς, με βασική προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή www.impantokratoros.gr
:: Η Ιερά Μονή :: Φωτογραφίες Μονής :: Θεματικές κατηγορίες :: Άγιοι :: Διάφορα Θέματα :: Άγιοι Τόποι :: Αρχεία ήχου και εικόνος (video) :: Επικοινωνία :: Ορθόδοξες Διευθύνσεις :: Ηχητικά αρχεία ::


Login  Υπενθύμιση κωδικού   RSS  Video RSS  Mp3 RSS

active³ 5.0 · © 2000 - 2015 IPS Ltd · Όροι χρήσης