Όλες οι καταχωρήσεις
Ιστορικές Μελέτες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων


Μελέτες


Μελέτες
Ιστορικές Μελέτες περί του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
Σ' αυτήν την υποσελίδα δημοσιεύονται διάφορες ιστορικές μελέτες που αναφέρονται στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Πρόσωπα που διακόνησαν, πέρασαν ή στιγμάτισαν με την παρουσία τους την ζωή και τα Ιερά Σκηνώματα των Αγίων Τόπων, γεγονότα σημαντικά και αξιοσημείωτα για την πορεία της Εκκλησίας στην Αγία Γη και πολλές άλλες πληροφορίες που ρίχνουν φως σε ελλιπείς ή ακόμη και παραποιημένες γνώσεις. Ίσως να είναι το σημαντικότερο τμήμα αυτής της ιστοσελίδος διότι η μελέτη της Ιστορίας και η αντικειμενική παράθεση ακόμη και άσχημων μνημών μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία ενός ειρηνικού και δίκαιου παρόντος που θα υπόσχεται ένα ευοίωνο μέλλον. Και τούτο είναι ένα από έμπονα αιτήματα του Πατριαρχείου μας.

Το προσκύνημα της Αιθερίας – Η Αγία Βάτος
Η Αιθερία ήταν μια γυναίκα από την Γαλικία, η οποία έκανε ένα προσκυνηματικό ταξίδι στους Αγίους Τόπους... (29/9/2012)
Η αμαρτία ως νόσος
Της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεοφίλου Γ΄ ... (18/12/2011)
Μία αρχαία μαρτυρία περί της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού
Ο επόμενος λόγος του εν αγίοις Πατρός ημών Σωφρονίου Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων εις την Ύψωσιν του Τιμίου Σταυρού... (13/9/2011)
Μελέτη περί του Αγίου Γολγοθά και του Παναγίου Τάφου
Από την όλη έρευνα προκύπτει ως αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι η γνησιότητα του Γολγοθά και του Παναγίου Τάφου... (13/4/09)
Μαρτυρίες για το σημείο του Τιμίου Σταυρού
Παλιές μαρτυρίες για το σημείο του Τιμίου Σταυρού που φάνηκε στα Ιεροσόλυμα (12/6/08)
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Δοσίθεος
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Δοσίθεος και οι αγώνες του για τη διατήρηση της ελληνικότητας των προσκυνημάτων. (13/6/08)
Η Αυτοκρατορία της Νέας Ρώμης
Στο σύνθετο Ελληνορωμαίος, το Ελλήν δηλώνει την καταγωγή και το Ρωμαίος την κρατική (ή την ορθόδοξη) ταυτότητα. (10/9/08)
Είναι οι Αρμένιοι Ορθόδοξοι;
Οι Αρμένιοι είναι αιρετικοί. Η αποκήρυξη της πλάνης και η επιστροφή είναι η μόνη δυνατότης για την ένωση. Θεοδώρου Ζήση Πρωτοπρεσβυτέρου Καθηγητού Α.Π.Θ (24/11/08)
Η Σύγκρουση Ελλήνων και Αρμενίων στα Ιεροσόλυμα
Εξένισαν και εξέπληξαν πολλούς οι μεταδοθείσες από τις τηλεοράσεις και το Διαδίκτυο εικόνες της σύγκρουσης Ελλήνων και Αρμενίων προ του Παναγίου Τάφου (16/1/09)

 


Ομάδες Google Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
Εγγραφή στην ομάδα IΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
Άγιοι Τόποι

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους. Επιτρέπεται η χρήση, διάθεση και αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου αρκεί να διατηρείται το αρχικό νόημα χωρίς περικοπές που πιθανόν να το αλλοιώνουν για μη εμπορικούς σκοπούς, με βασική προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή www.impantokratoros.gr
:: Η Ιερά Μονή :: Φωτογραφίες Μονής :: Θεματικές κατηγορίες :: Άγιοι :: Διάφορα Θέματα :: Άγιοι Τόποι :: Αρχεία ήχου και εικόνος (video) :: Επικοινωνία :: Ορθόδοξες Διευθύνσεις :: Ηχητικά αρχεία ::


Login  Υπενθύμιση κωδικού   RSS

active³ 5.0 · © 2000 - 2015 IPS Ltd · Όροι χρήσης