ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ερώτηση: Ποιος είναι ο Νικ Μάρβελ;

Απάντηση: Ο Νικ Μάρβελ είναι ένα νέο αγόρι 17 χρονών, γιος μιας πολύτεκνης οικογένειας, που ζει στην Ελλάδα, αλλά ταξιδεύει και σ’ όλο τον κόσμο.

Ερώτηση: Είναι ένα παιδί σαν τα άλλα ή διαφέρει σε κάτι;

Απάντηση: Ο Νικ Μάρβελ είναι ένα παιδί προνομιούχο. Ζει σε μια φυσιολογική οικογένεια και βιώνει μια ζεστή αγαπητική σχέση με τους γονείς και τ’ αδέλφια του.

Ερώτηση: Πώς είναι κάτι τέτοιο δυνατόν στην εποχή μας, που τα παιδιά ζουν συνήθως στα πλαίσια μιας μονοπυρηνικής οικογένειας και κάποτε ανάμεσα σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια;

Απάντηση: Ο Νικ Μάρβελ κι η οικογένειά του ζουν το μυστήριο της Εκκλησίας· με τον Πνευματικό τους, τη μυστηριακή ζωή τους και την Ὀρθόδοξη πνευματικότητα.

Ερώτηση: Άρα, ο Νικ Μάρβελ είναι ένα ηθικοπλαστικό βιβλίο, ένας οδηγός καλής συμπεριφοράς;

Απάντηση: Όχι, ο Νικ Μάρβελ είναι ένα μυθιστόρημα περιπέτειας, με έντονη δράση, φαντασία και λαμπρούς ήρωες, που πραγματοποιούν εκπληκτικά έργα, που ζουν τη χαρά της ζωής.

Ερώτηση: Μα πώς συμβιβάζονται η έντονη δράση, η φαντασία κι οι λαμπροί ήρωες με την Ὀρθόδοξη πνευματικότητα και τη μυστηριακή ζωή;

Απάντηση: Εδώ είναι ακριβώς το ενδιαφέρον... Ο Νικ Μάρβελ κι η παρέα του τα καταφέρνουν πολύ καλά. Συνδυάζουν τον προσωπικό τους αγώνα, μέσα στην Εκκλησία, ενώ συγχρόνως μάχονται τον «άρχοντα του κόσμου τούτου» και τους αχρείους δούλους του, ξεφεύγουν από παγίδες και κάποτε σώζονται θαυματουργικά.

Ερώτηση: Μου φαίνονται όλ’ αυτά ιδιαίτερα δελεαστικά για τη σημερινή εποχή της εξαχρείωσης και της «Νέας Εποχής του Υδροχόου».

Απάντηση: Ο Νικ Μάρβελ δε ζει σήμερα, το μυθιστόρημα πραγματεύεται μια εποχή στο μέλλον, πολλά χρόνια μετά, όταν η «Νέα Εποχή» έχει πετύχει τους στόχους της κι η μισή ανθρωπότητα κυβερνιέται από το «Θηρίο».

Ερώτηση: Άρα, ο Νικ Μάρβελ είναι ένα μυθιστόρημα «επιστημονικής φαντασίας»;

Απάντηση: Όχι, ο Νικ Μάρβελ είναι ένα μυθιστόρημα φαντασίας, όμως με όλη την Αλήθεια, που συνιστά την Εκκλησία· με όπλα τον εκκλησιασμό, τη βίωση της ζωής των Αγίων, την προσευχή και ειδικά, την «καρδιακή προσευχή»... είναι ένα «μυθιστόρημα», που ξεσκεπάζει την πλάνη του αποκρυφισμού, της μαγείας, των σεκτών και γενικά τα μέσα της «Νέας Εποχής».

Ο Νικ Μάρβελ είναι ένα «μοντέρνο» βιβλίο, που μιλά στα σημερινά παιδιά στη γλώσσα τους, στη γλώσσα που αυτά καταλαβαίνουν και μέσα από τη γλώσσα αυτή περνά μυστικά και μηνύματα, που τα σημερινά παιδιά ίσως δεν άκουσαν ποτέ κι ίσως δε φαντάζονται καν ότι υπάρχουν.

Ο «Νικ Μάρβελ» γράφτηκε για σένα και για το παιδί σου, αλλά ειδικά, γράφτηκε για το παιδί του «γείτονα», που δεν έχει και πολλές σχέσεις με την Εκκλησία.

Κάποια από τα γεγονότα και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο «μύθο» είναι φανταστικά, κάποια άλλα όμως όχι κι από εσένα εξαρτάται να βρεις τελικά την άκρη.

Αξίζει να το διαβάσεις το «μυθιστόρημα» αυτό. Θα σου λύσει πολλά ερωτήματα, πριν σου δημιουργήσει καινούργια.

Ερώτηση: Μετά απ’ όλα αυτά, ανυπομονώ να το διαβάσω!

Απάντηση: Ναι, διάβασέ το, διάδωσέ το, χάρισέ το όπου μπορείς!  1. Η ιστορία του Νικ Μάρβελ έχει κάποια πραγματική βάση;
  2. Γιατί τα βιβλία του Νικ Μάρβελ ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες, από 9 έως ...99 ετών;
  3. Στα βιβλία του Νικ Μάρβελ υπάρχουν πολλές αναφορές σε σύγχρονες ομάδες, πρακτικές και γεγονότα που έχουν σχέση με τον αποκρυφισμό. Ποιός ο λόγος;
  4. Σε ποια εποχή διαδραματίζονται τα γεγονότα των βιβλίων του Νικ Μάρβελ;
  5. Από πού αντλεί δύναμη ο Νικ Μάρβελ;

Print-icon 


Εγγραφή στο κανάλι μας στο Viber
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης