ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαίνια του Μνημείου του Αγίου Σιλουανού του Αγιορείτη στο Γομάτι του Δήμου Αριστοτέλη

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητου την Κυριακή στις 8 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10.30, ανήμερα της Παναγίας Γοργοϋπηκόου, θα τελεστεί πανηγυρική τελετή στον Ιερό Ναό Πανάγιας Γοργοϋπηκόου Γοματίου του Δήμου Αριστοτέλη, για τα εγκαίνια του μνημείου προς τιμήν του Αγίου Σιλουανού του Αγιορείτη και αγιασμός της εικόνας του.

Ο ρωσικής καταγωγής Άγιος, στο επάγγελμα ξυλουργός, ασκήτευσε στην Μονή του Αγίου Παντελεήμωνος στο Άγιο Όρος για 46 χρόνια και αναγνωρίσθηκε ως Άγιος από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 1987, του οποίου η μνήμη του τιμάται στις 24 Σεπτεμβρίου.

Σε συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου της Ρωσίας Βλαδιμήρου Πούτιν στο Άγιο Όρος, η Αδελφότητα Μοναχών της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα, ζήτησε από τον Πρόεδρο Πούτιν να ιδρυθεί ένα μνημείο του Αγίου Σιλουανού. Με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από πιστούς του ρωσικού λαού, ο Πρόεδρος της Ρωσίας φρόντισε να κατασκευαστεί το μνημείο, το οποίο δώρισε στο πανελλήνιο πολιτιστικό κέντρο «Ρώσικο Σπίτι», το οποίο μετά από αίτημα του εφημέριου του Ιερού Ναού του οικισμού Γοματίου Αρχιμανδρίτη Αναστασίου και με τη συμπαράσταση της Τοπικής Κοινότητας Γοματίου του Δήμου Αριστοτέλη, παραδόθηκε στην τοπική κοινότητα του Γοματίου.

Με εκτίμηση,
Ιουλία Γαβρίλοβα
Προέδρος του πολιτιστικού κέντρου
«Ρώσικο Σπίτι»   

ΡΩΣΙΚΟ ΣΠΙΤΙ
Ελλάδα  68100  Αλεξανδρούπολη οδ. Ειρήνης 36
Phone: 25515 50605    Fax: 25510 35705     


Όσοι έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο συνήθως διαβάζουν επίσης τα παρακάτω:


Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης