Μαθητεία στο εκκλησιαστικό παρελθόν


ΜΑΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Γνωστά και άγνωστα σημεία της εκκλησιαστικής μας Ιστορίας και της Θεολογίας, προσφερόμενα με τρόπο όσο το δυνατόν πιο συνοπτικό, κατατοπιστικό και σαφή, κατάλληλα για τον μέσο αναγνώστη και με προεκτάσεις στις λεπτομέρειες και τη σύγχρονη πραγματικότητα. Με την ευχή του Γέροντά μας και την ελπίδα να φανούν χρήσιμα εν Χριστώ ...

© 2007-2010 impantokratoros.gr
Επιτρέπεται η χρήση, διάθεση και αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου αρκεί να διατηρείται το αρχικό νόημα χωρίς περικοπές που πιθανόν να το αλλοιώνουν για μή εμπορικούς σκοπούς,
με βασική προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή: www.impantokratoros.gr 


Πολύ συχνά στα θέματα της Πίστεως και της προασπίσεώς της, προβάλλετατο επιχείρημα αφ' ενός της «αγάπης» προς τους καινοτόμους,... (4/3/2010)
...τι σημαίνει «αίρεση»; Γιατί η Εκκλησία πολεμεί τις αιρέσεις (και όχι βεβαίως τους αιρετικούς); Έως ποίου σημείου είναι ανεκτή η αίρεση;... (19/11/09)
Οι Μοναχοί, οι οποίοι επαγγέλονται την δια βίου μετάνοια και το πένθος, πολλές φορές ασχολούνται με θέματα της Πίστεως,.. 24/10/09)
Τί μάς διδάσκει το εκκλησιαστικό παρελθόν σχετικώς με την υπακοή στον Πνευματικό μας Πατέρα... (15/10/09)
Δικαιολογείται - και με ποιόν τρόπο- η ανάμειξη των λαϊκών, των απλών πιστών της Εκκλησίας, στα θέματα της Πίστεως; (6/10/09)
Κάθε εκκλησιαστική σύνοδος η οποία συγκαλείται από Επισκόπους ή και Πατριάρχες είναι έγκυρη σύνοδος της Εκκλησίας... 27/9/09)
Η Αγία Έκτη Οικουμενική Σύνοδος (680 μ.Χ.) συνεκλήθη για να καταδικάση την αίρεσι του μονοθελητισμού... (26/9/09)


Print-icon 


Εγγραφή στο κανάλι μας στο Viber
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης