«ΛΕΥΚΟ ΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ» *

Ένα διεθνές νεοναζιστικόν δίκτυον σατανιστών

Του Πρωτ. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου, Λέκτωρος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Το «Λευκό Τάγμα της Θούλης» (White Order of Thule) αποτελεί ένα διεθνές δίκτυο νεοναζί σατανιστών, που έχει ως βασικά γνωρίσματα την παρουσία του σε πολλές χώρες, τη διείσδυσή του σε πολλούς χώρους, καθώς δραστηριοποιείται με μία ποικιλία εκδηλώσεων και την λειτουργία του ως υποστηρικτικό δίκτυο ομπρέλλα, σε διεθνές επίπεδο, των διαφόρων αποκρυφιστικών και νεοσατανιστικών κινήσεων.

Η νεοναζιστική σατανιστική οργάνωση «Λευκό Τάγμα της Θούλης» ιδρύθηκε το 1994  από τον Kerry Bolton (Ψευδώνυμο: Faustus Scorpius). Ο ιδρυτής της εν λόγω οργάνωσης υπήρξε για ένα χρονικό διάστημα ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Νέας Ζηλανδίας. Από την ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος παραιτήθηκε τη δεκαετία του 1980 για να ασχοληθεί κατά τρόπο πιο συστηματικό με τον αποκρυφισμό και μάλιστα με την πλέον φρικτή και ακραία μορφή του, που είναι ο νεοσατανισμός.

Αποτέλεσμα αυτής της ενασχόλησής του με την πλέον σκληρή μορφή του αποκρυφισμού υπήρξε το 1992 η δημιουργία της νεοναζιστικής σατανιστικής οργάνωσης «Order of the Left Hand», η οποία μετονομάστηκε το 1994 σε «Ordo Sinistra Vivendi».

Την ίδια χρονιά ο Kerry Bolton σε συνεργασία με πολλούς εκπροσώπους του νεοναζιστικού σατανισμού από διάφορες χώρες της υφηλίου θα ιδρύσουν τη διεθνή νεοναζιστική-σατανιστική οργάνωση «Black Order» (Μαύρο Τάγμα), η οποία το 1997 θα αλλάξει ονομασία και θα υιοθετήσει τη σημερινή ονομασία της «Λευκό Τάγμα της Θούλης» (White Order of Thule) για να διακριθεί από μία άλλη ρατσιστική οργάνωση στις Η.Π.Α., που θα φέρει την ίδια ονομασία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ονομασία «Λευκό Τάγμα της Θούλης» παραπέμπει ευθέως στην ανάλογη γερμανική ρατσιστική και αποκρυφιστική οργάνωση, του μεσοπολέμου, με την οποία είχαν συσχετιστεί πολλά στελέχη του ναζιστικού χώρου.

Το 1997 η επίσημη έδρα της εν λόγω νεοσατανιστικής ναζιστικής οργάνωσης μεταφέρθηκε στο Richmond της Virginia των Η.Π.Α. Την ίδια χρονιά ο Kerry Bolton θα παραιτηθεί από την ηγεσία της οργάνωσης για να ασχοληθεί με εκδοτικές εργασίες, που έχουν άμεση σχέση με τη διπλή ιδιότητά της.

Το «Λευκό Τάγμα της Θούλης» (White Order of Thule) σήμερα δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες του κόσμου και έχει παρουσία σε τρεις ηπείρους της υφηλίου. Διαδικτυακοί τόποι, περιοδικά, βιβλία, μουσικό συγκρότημα, δίσκοι, CD, αλλά και ο συντονιστικός του χαρακτήρας, για την περαιτέρω προώθηση της εγκληματικής ιδεολογίας της οργάνωσης, μεταξύ των διαφόρων νεοναζιστικών και φασιστικών σατανιστικών οργανώσεων ανά τον κόσμο είναι κάποιες μόνο από τις δραστηριότητές του.

* Για τη σύνταξη του παρόντος άρθρου βασιστήκαμε στα κάτωθι: α) Guido und Michael Grandt, Schwarzbuch Satanismus, 1996, β) A. Ottens-R. Mzer,  Satanism: Rumor, Reality, and Controversy, 1998, γ) J.M.Greer, The Element Encyclopedia of Secret Societies, 2006.

Ορθόδοξος Τύπος, Αριθμός Φύλλου 1979, 14 Ιουνίου 2013Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης