Προσκύνημα στην Αγία Γη και στην Κύπρο 4-12 Σεπτεμβρίου 2017


ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ
04 - 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΙΕΡΙΧΩ - ΒΗΘΛΕΕΜ - ΓΑΛΙΛΑΙΑ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ
ΚΥΠΡΟΣ  
ΠPΟΣΚΥΝΗΜΑ  ΣΤΗΝ ΝΗΣΟ ΤΩΝ  ΑΓΙΩΝ
ΑΓ.ΛΑΖΑΡΟΣ-Ι.Μ.ΚΥΚΚΟΥ- Ι.Μ. ΜΑΧΑΙΡΑ

1η ημέρα Δευτέρα 04 Σεπτεμβρίου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη. Αναχώρηση για Αθήνα στις 20:55. Αναχώρηση για το  Τελ Αβίβ στις 23:50, άφιξη στο Τελ Αβίβ στις 01:50. Καθοδόν θα σταματήσουμε στη Λύδδα για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Μεγαλομάρτυρα. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 1η Διανυκτέρευση

2η ημέρα Τρίτη 05 Σεπτεμβρίου ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ                                  
Πρωινό  και αναχώρηση για τον Ναό της Αναστάσεως, θα ξεναγηθούμε στον Πανάγιο Τάφο, τον Φρικτό Γολγοθά, την Αποκαθήλωση και τα υπόλοιπα πανάγια Προσκυνήματα του Ναού. Αναχωρώντας από τον Ναό θα προσκυνήσουμε στο μετόχι της Γεθσημανής  την εικόνα της Παναγίας για να ακολουθήσουμε την Οδό του Μαρτυρίου. Θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο τη Φυλακή του Χριστού, τη Φυλακή του Αποστόλου Πέτρου, το σπίτι  των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας όπου γεννήθηκε η Παναγία και την Προβατική Κολυμπήθρα. Θα προσκυνήσουμε στη Γεθσημανή τον Τάφο της Παναγίας και θα ξεναγηθούμε στο μέρος που προσευχήθηκε με αγωνία και προδόθηκε ο Κύριος. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά μονή του Αγίου Στεφάνου  όπου και μαρτύρησε ο Πρωτομάρτυρας Στέφανος. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.     
 2η Διανυκτέρευση                            
   
3η ημέρα Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου ΙΕΡΙΧΩ-ΒΗΘΑΝΙΑ                                                            
Πρωινό και αναχώρηση για τα προσκυνήματα, στην περιοχή της Ιεριχούς. Θα επισκεφτούμε το  μοναστήρι  των Αγίων Γεωργίου & Ιωάννου των Χοζεβιτών (Χοζεβά) δίπλα στον  χείμαρρο Χοράθ από τον οποίο έπινε νερό ο  Πρ. Ηλίας όταν με εντολή του Θεού κρύφτηκε εκεί  επί 3,5 χρόνια τρεφόμενος από  τον κόρακα για να αποφύγει τον θυμό των ασεβών Βασιλέων. Ο  χείμαρρος και η γύρω περιοχή ανήκε στον Θεοπάτορα Ιωακείμ. Κατά τον καιρό της προσευχής του, κατέφυγε στο σπήλαιο που βρίσκεται πάνω από το καθολικό της μονής. Έτσι δικαιολογείται η αφιέρωση του Ναού στη Γέννηση της Θεοτόκου. Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε τον Ιορδάνη Ποταμό όπου και θα τελεστεί Αγιασμός. Έπειτα θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα ανεβούμε στο Σαραντάριο όρος όπου ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίο.Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφτούμε στην Βηθανία την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας και (προαιρετικά) τον Τάφο του Αγίου Λαζάρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.                                                          
 3η Διανυκτέρευση

4η ημέρα Πέμπτη 07 Σεπτεμβρίου ΓΑΛΙΛΑΙΑ                                                            
Πρωινό και αναχώρηση για το βόρειο τμήμα του Ισραήλ την Γαλιλαία. Κατά την άνοδο μας  στην Γαλιλαία θα περάσουμε από την Σαμάρεια  όπου μέχρι και σήμερα υπάρχει το πηγάδι (Φρέαρ του Ιακώβ) από το οποίο ο Χριστός κουρασμένος από την οδοιπορία ζήτησε από την Σαμαρείτιδα να του δώσει νερό να πιεί. Στο ίδιο σημείο υπάρχει το σκήνωμα του Αγιοταφίτη  Ιερομάρτυρα Φιλουμένου,  ο οποίος  μαρτύρησε δίπλα στο Φρέαρ στις 29 Νοεμβρίου του 1979.  Θα επισκεφτούμε το πραγματικό σημείο της Μεταμορφώσεως του Κυρίου  στο όρος Θαβώρ.  Θα επισκεφτούμε  τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Το πηγάδι του Ευαγγελισμού, όπου ο άγγελος ανήγγειλε το χαρμόσυνο μήνυμα της ενανθρωπήσεως του Σωτήρος, το οποίο βρίσκεται μέσα στην εκκλησία του Αρχαγγέλου Γαβριήλ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδας συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα, μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον ιερό ναό φυλάσσονται δύο από τις έξι λίθινες υδρίες του θαύματος. Αναχώρηση για Καπερναούμ θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων η οποία είναι χτισμένη στο σημείο όπου έγινε η θεραπεία του Παραλυτικού της Καπερναούμ. Καθοδόν, θα δούμε το Επτάπηγο, το  Όρος  των  Μακαρισμών και την όμορφη πόλη της Τιβεριάδας. Εκεί θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων η οποία είναι χτισμένη στο σημείο που εμφανίστηκε ο Χριστός στους μαθητές του, μετά την Ανάσταση και γέμισε τα δίχτυα τους  με ψάρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.                                                                                                                                                                                                                                                                                             4η Διανυκτέρευση                                                                                                                             

5η ημέρα Παρασκευή 08 Σεπτεμβρίου ΒΗΘΛΕΕΜ- ΟΡΕΙΝΗ                                              
Πρωινό και αναχωρούμε για προσκύνημα στο σπήλαιο και στη Φάτνη της γεννήσεως στη Βασιλική της Βηθλεέμ, εκεί θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο των νηπίων. Αναχώρηση για τα προσκυνήματα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Βηθλεέμ. Θα αρχίσουμε το προσκύνημά μας με επίσκεψη στο Χωριό των Ποιμένων όπου θα προσκυνήσουμε τους τάφους των ποιμένων. Ο τόπος συνδέεται με την αποκάλυψη της Γεννήσεως του Θεανθρώπου Χριστού στους βοσκούς από τους Αγγέλους. Στη συνέχεια  θα επισκεφτούμε τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή του Αββά Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Συνεχίζουμε με τα προσκυνήματα, όπου θα επισκεφτούμε την Ορεινή τη γενέτειρα του Τίμιου Προδρόμου. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού, όπου ο Λώτ φύτεψε το τρισύνθετο δέντρο του Τιμίου Σταυρού από πεύκο, κυπαρίσσι και κέδρο. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή του Αγ. Συμεών του Θεοδόχου στο Καταμόνας.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 5η Διανυκτέρευση

6η ημέρα Σάββατο 09 Σεπτεμβρίου ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ-ΟΡΟΣ ΣΙΩΝ                
Πρωινό και αναχωρούμε για τα προσκυνήματα στα Ιεροσόλυμα. Θα επισκεφτούμε  την Ιερά Μόνη της Αναλήψεως και την Ιερά Μονή των Γαλιλαίων ανδρών και θα δούμε πανοραμικά την πόλη της Ιερουσαλήμ. Στο Όρος Σιών θα επισκεφτούμε το Υπερώο όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος , τον τάφο του Βασιλιά Δαυίδ, το σπίτι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου και Κοιμήθηκε η Παναγία μας και την Πατριαρχική Σχολή της Σιών. Συνεχίζουμε με την τελευταία επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο. Διανυκτέρευση
6η Διανυκτέρευση

7η ημέρα Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΛΑΡΝΑΚΑ             
Τις πρώτες πρωινές ώρες αναχώρηση για το Αεροδρόμιο Μπέν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Αναχωρούμε αεροπορικώς για την Λάρνακα στις 05:10. Άφιξη στην Λάρνακα στις 06:10. Καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον δεύτερο τάφο του  Αγίου Λαζάρου και θα παραβρεθούμε στη Θεία Λειτουργία. Επόμενος σταθμός μας η Παναγία η Αγγελόκτιστη στο χωρίο Κίτιον όπου θα θαυμάσουμε το θαυμάσιο ψηφιδωτό του 6ου αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα φυλακισμένα μνήματα και τον Τύμβο της  Μακεδονίτισσας. Επόμενος σταθμός  στη Πράσινη γραμμή την τελευταία διχοτομημένη πόλη στην Ευρώπη. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιωάννη, ο οποίος χρονολογείται από τον 17ο αιώνα με τις 4 μεγαλύτερες εικόνες τις οποίες ζωγράφισε ο Ιωάννης Κορνάρος τον 18ο αιώνα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
7η Διανυκτέρευση

8η ημέρα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου Ι.Μ.ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΚΟΥ                                                                                                                                                                    
Πρωινό. Αναχωρούμε για την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή.
Συνεχίζουμε στο όρος Τρόοδος όπου είναι το ψηλότερο βουνό της Κύπρου,  με προορισμό την Ιερά Μονή της Παναγίας του Κύκκου όπου φυλάσσεται μία από τις εικόνες που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Το Μοναστήρι χρονολογείται από τον ενδέκατο αιώνα, θα προσκυνήσουμε την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας ένα από τα έργα του Ευαγγελιστή Λουκά και στη συνέχεια θα ανεβούμε στο Θρονί της Παναγίας και στον Τάφο του Εθνάρχη Μακάριου. Στην επιστροφή μας θα επισκεφτούμε  την Παναγία την Τροοδίτισσα και την Ιερά Μονή της Παναγίας της Τρικουκιώτισας. Στο  γραφικό και όμορφο Όμοδος, χωριό της επαρχίας Λεμεσού θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού μέρος  του Αγ. Καννάβου (τμήμα από το σχοινί που δέθηκε ο Κύριος μας επάνω στον Σταυρό). Επιστροφή στη Λευκωσία και στο ξενοδοχείο. Δείπνο . Διανυκτέρευση
 8η Διανυκτέρευση         

9η ημέρα Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ΛΕΥΚΩΣΙΑ- ΛΑΡΝΑΚΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                                                                 
Πρωινό και αναχωρούμε για την Ιερά Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου όπου θα προσκυνήσουμε και τον Τάφο του. Η Μονή Αγίου Ηρακλειδίου είναι γυναικεία και σ’ αυτήν μονάζουν 40 μοναχές. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Σταυροπηγιακό Μοναστήρι του Μαχαιρά.  Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίας Θέκλας. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Αναχώρηση από την Λάρνακα στις 19:55.Άφιξη στην Θεσσαλονίκη στις 21:55. Ολοκλήρωση της εκδρομής.

Σημείωση:
Το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να τροποποίηση τη σειρά του προγράμματος της εκδρομής για λόγους καλύτερους διεξαγωγής χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό. Αν κατά την επίσκεψη  μας σε κάποιο προσκύνημα για διαφόρους λόγους δεν υλοποιηθεί η επίσκεψη το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη όμως επικοινωνεί συνέχεια με τις Ιερές Μονές –Προσκυνήματα για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.
                                                                      

            
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:  
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  (με φόρους αεροδρομίων)
1. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ
2. ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΛΑΡΝΑΚΑ
3. ΛΑΡΝΑΚΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
• 08 Διανυκτερεύσεις, με ημιδιατροφή (Πρωινό και Δείπνο η Γεύμα)
• Μεταφορές με Λεωφορείο Εκδρομές - ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.                                                                           
• 09 ημέρες έμπειρο Συνοδό
• Ταξιδιωτική Τσάντα
• Ενημερωτικό διακριτικό Προσκυνητή (Laneyard)

 

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Είσοδοι σε Μουσεία,  και ότι άλλο δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
• Ότι  αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
• Φιλοδωρήματα

 

Ορθόδοξα Προσκυνήματα
Ανθέων 110   Ν. Επιβάτες, 57019  Θεσσαλονίκη

 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2341020815, 6979597588


Όσοι έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο συνήθως διαβάζουν επίσης τα παρακάτω:


Print-icon 

Login-iconLogin