Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν ενέδωσε στις απειλές του Οικουμενικού Πατριαρχείου
       Επιτέλους, μετά από αίτημα και πολλών Ιεραρχών, αλλά και πλήθους κληρικών, μοναχών και λαϊκών, που το τελευταίο διάστημα ασκούν έντονη κριτική στα οικουμενιστικά ανοίγματα της εκκλησιαστικής ηγεσίας, η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος συζήτησε χθες και σήμερα για το θέμα των οικουμενικών διαλόγων ενόψει και της Συνόδου της Μικτής Επιτροπής Διαλόγου που ξεκινά σήμερα στην Κύπρο.
       Στην συζήτηση, η οποία υπήρξε μάλλον έντονη, πήραν μέρος πολλοί Ιεράρχες και τονίστηκε ιδιαίτερα η έλλειψη ενημερώσεως της Ιεραρχίας γύρω από αυτά τα θέματα. Για το θέμα της πορείας του διαλόγου και ιδιαίτερα με τους Ρωμαιοκαθολικούς εκδόθηκε και σχετικά ανακοινωθέν από την Σύνοδο της Ιεραρχίας. Χαρακτηριστικό του όλου θέματος είναι ότι σε κανένα σημείο του ανακοινωθέντος της Ιεραρχίας δεν διαφαίνεται καμία απολύτως καταδίκη του κειμένου της Ομολογίας Πίστεως και των άλλων κειμένων που ασκούσαν κριτική στον οικουμενισμό.Καμία καταδίκη, καμία τιμωρία, κανένα μέτρο κατά των αντιδρώντων, που σημαίνει καμία ανταπόκριση και καμία παραχώρηση στις "προσταγές" του Οικουμενικού Πατριάρχη.
       Χαρακτηριστική μάλιστα είναι η δήλωση του εκπροσώπου της Ιεραρχίας, Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου ότι "δεν υπάρχει σχισματική τάση στο εσωτερικό της Εκκλησίας της Ελλάδος", παρά τα όσα έλεγε στην επιστολή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης.


Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης