Διορθόδοξο Θεολογικό Συνέδριο

 ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ: ΓΕΝΕΣΗ - ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ - ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ

(Πορίσματα)

       Στην Θεσσαλονίκη συνήλθε και διεξήγαγε με μεγάλη επιτυχία τις εργασίες του «Διορθόδοξο Θεολογικό Συνέδριο» με θέμα «Οικουμενισμός: Γένεση - Προσδοκίες - Διαψεύσεις». Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Εταιρεία Ορθοδόξων Σπουδών. Οι εργασίες διεξήχθησαν από 20 μέχρι 24 Σεπτεμβρίου 2004 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
       Την έναρξη των εργασιών εκήρυξε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. Παρέστησαν και εχαιρέτησαν το Συνέδριο μητροπολίτες, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, βουλευτές και πανεπιστημιακοί καθηγητές.
       Ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου, που απετελείτο από καθηγουμένους ιερών μονών, κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς, μεταξύ των οποίων ήσαν πολλοί θεολόγοι, καθηγηταί των δύο Θεολογικών Σχολών και φοιτηταί της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επί πέντε ημέρες, εξήντα (60) εκλεκτοί εισηγηταί, μεταξύ των οποίων και επίσκοποι, από πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες, ανέλυσαν το φαινόμενο του Οικουμενισμού από κάθε πλευρά...


Οικουμενισμός και Ορθοδοξία

 Εισηγήσεις Διορθοδόξου Θεολογικού Συνεδρίου ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ -ΓΕΝΕΣΗ - ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ - ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ σε μορφή mp3. (16/6/09)

Του Γέροντος Μωυσέως του Αγιορείτου. Από τα πρακτικά Διορθοδόξου Επιστημονικού Συνεδρίου... [13/4/2010]
Εισήγηση στο Διορθόδοξο θεολογικό Συνέδριο -Οικουμενισμός Γένεση Προσδοκίας Διαψεύσεις- Του Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης Αρτεμίου... (22/2/2010)
Οικουμενισμός: Γένεση - Προσδοκίες - Διαψεύσεις. Πορίσματα
Εισήγηση του Ιεομονάχου π. Αλεξίου Καρακαλληνού (πρώην Μεθοδιστού) με θέμα "Επιστροφές ετεροδόξων στην Ορθοδοξία. (12/8/09)
Σκέψεις ενός ανθρώπου που ασπάσθηκε την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, πάνω στην εμπλοκή της Ορθοδοξίας στις προσπάθειες του Οικουμενισμού... (18/5/09)
Παραμένοντες σταθεροί εις την πίστιν των Αγίων Πατέρων της Ορθοδοξίας, γινόμεθα σήμερον φορείς του λόγου των ... (12/3/09)
Από τα πρακτικά του διορθοδόξου επιστημονικού συνεδρίου στις 20-24 Σεπτεμβρίου 2004 στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ. (10/3/09)
Ορθοδοξία και Προτεσταντισμός. Η θεολογική ταυτότητα του Προτεσταντισμού... (1/2/09)
Το μυστήριο του Βαπτίσματος και η ενότητα της Εκκλησίας - Η ιδέα της βαπτισματικής ενότητας και η αποδοχή της από τους Ορθοδόξους Οικουμενιστάς. (6/2/09)
Εισήγηση του Γραμματέως της Αγ. και Ι. Συνόδου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για την Οικουμενική Κίνηση μέ­σα στους κόλπους της Εκκλησίας Ιεροσολύμων. (30/1/09)


Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης