ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑΤΑΡΙΟΝ ΝΕΟΝ
του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥ

Εκδόθηκε πρόσφατα το ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑΤΑΡΙΟΝ ΝΕΟΝ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΦΩΤΕΙΝΟΥ. Γνωστός κυρίως για το ιστορικό του έργο, ο Διονύσιος Φωτεινός υπήρξε για την εποχή του ταλαντούχος ποιητής, ζωγράφος και συγγραφέας, αλλά και διάσημος ψάλτης και μουσικοσυνθέτης, συνεχιστής της κωνσταντινουπολίτικης μουσικής παράδοσης, μαθητής των διάσημων μουσικών Ιακώβου Πρωτοψάλτη († 1800) και Πέτρου Βυζαντίου του Φυγά († 1808).

Κατά τη διάρκεια της ζωής του ο Διονύσιος Φωτεινός κυκλοφόρησε διάφορα χειρόγραφα, τα οποία βρέθηκαν στη Ρουμάνια, την Ελλάδα και το Άγιον Όρος, με τις εξής παραλλαγές του ονόματός του: Διονύσιος Φωτεινός, Διονύσιος Βατάχος, Διονύσιος ή Διονυσάκη Μοραίτης, Διονύσιος του Πελοποννησίω, Διονύσιος των Παλαιών Πατρών, κύρ Διονύσιος - Διονυσάκε Μοραίτης Πελοποννήσιω, Διονύσιος Σερδάριος κτλ. Το Νέον Αναστασιμάριον που βρίσκεται στο Livre de musique ξεχωρίζει από τον τίτλο, το υφολογικό και αισθητικό μέγεθος του συγγραφέα και τον τόπο συγγραφής του: "Αναστασιμάριον νέον, σύντομον, εύρυθμον, και κατά νόημα συντεθέν, παρά εμού Διονυσίου βατάχου του εκ Παλαιών Πατρών, της εκ Πελοποννήσω αχαΐας προτροπή του άρχον παχάρνηκ Στεφάνου πελίου προς χάριν, των εκ τω της Ουγγροβλαχία Βουκουρέστιο φιλομούσων κατά μήνα Σεπτέβριος τω αωθ' έτος".

Το βιβλίο μπορείτε να το παραγγείλετε στην επόμενη διεύθυνση: ΙΕΡΟΜ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΙΕΡΑ ΚΑΛΥΒΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΛΑΚΚΟΥ Τ.Κ. 63086, Τ.Θ. 26 ΚΑΡΥΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ. Για λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας: Τηλ: 23770 23636 Email: [email protected] Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης