Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο για τους νικητές της Μάχης της Κονίτσης (1947)

Γνωστοποίηση

Η Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης γνωστοποιεί τα εξής:

Συμπληρώθηκαν ήδη εβδομήντα δύο (72) χρόνια (Δεκέμβριος 1947 - Δεκέμβριος 2019) από την ιστορική "Μάχη της Κονίτσης", η νικηφόρα έκβαση της οποίας έσωσε την τιμή και, προ παντός, την εδαφική ακεραιότητα της Ελληνικής μας Πατρίδος.

Θα τελεσθή και φέτος, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, το Μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των ηρωικώς πεσόντων μαχητών της θρυλικής Μάχης. Θα προηγηθή η Θεία Λειτουργία, και στις 10.15 π.μ. θα ψαλή το ιερό Μνημόσυνο στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Άνω Κονίτσης.

Της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου θα προστή και θα χοροστατήση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ. Ο Σεβασμιώτατος θα χοροστατήση, επίσης, και στο Τρισάγιο που θα τελεσθή στο Μνημείο των Πεσόντων, το οποίο βρίσκεται μέσα στο Κοιμητήριο της Άνω Κονίτσης. Στη συνέχεια θα ακολουθήση μικρή δεξίωση στο Ενοριακό Κέντρο του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου, πλησίον του Κοιμητηρίου Άνω Κονίτσης.

Θερμή παράκληση, να μετάσχουμε όλοι. Είναι χρέος μας για την γενιά εκείνη που πέρασε, αλλά και για τις γενιές που έρχονται.

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

 

Αναδημοσίευση από:
http://youthimdpk.blogspot.com/2020/01/1947.htmlPrint-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης