Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Σταύρου Καλκανδή

Θαυματουργική θεραπεία του τετραπληγικού Σταύρου Καλκανδή

Ο πρώην παράλυτος, τετραπληγικός Σταύρος Γ. Καλκανδής, αντισμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας σε πολεμική διαθεσιμότητα, που θαυματουργικά θεραπεύτηκε από τον Άγιο Νεκτάριο, αποτελεί σπάνια περίπτωση και ιδιαίτερα ευεργετική όχι μόνο για πονεμένους και ασθενείς συνανθρώπους μας, αλλά και για κάθε άνθρωπο.

Πριν παραθέσουμε την συνοπτική ομιλία του, σχετικά με την θαυματουργική του θεραπεία από την Χάρι του Θεού διά του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης, θα αναφέρουμε λίγα βιογραφικά στοιχεία. Ο Σταυρός Καλκανδής γεννήθηκε στη Νεάπολη Λακωνίας το 1923. Ο πατέρας του Γεώργιος ήταν γιατρός και πέθανε ενωρίς το 1930, και η μητέρα του Πολυχρονία ανέλαβε την φροντίδα των δύο παιδιών της. Μετά την αποφοίτησι από το σχολαρχείο της Νεαπόλεως πήγε εθελοντής στην Αεροπορία και στην συνέχεια φοίτησε στην Σχολή Υπαξιωματικών της Αεροπορίας. Κατά τους πρώτους μήνες του Β' παγκοσμίου πολέμου το 1941, σε διατεταγμένη πολεμική αποστολή ο Σταύρος Καλκανδής κτύπησε στην αυχενική μοίρα του νωτιαίου μυελού, η οποία του επέφερε εσωτερική αιμορραγία στη σπονδυλική στήλη. Ο τραυματισμός αυτός ήταν η απαρχή της μετέπειτα πολυχρόνιας ταλαιπωρίας και περιπέτειάς του. Νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Αεροπορίας και σταδιακά η υγεία του βελτιώθηκε. Κατά την γερμανική κατοχή στην Ελλάδα πήγε υπηρεσιακά στην Μέση Ανατολή. Εκεί συνέβη να κτυπήσει και πάλι, καίρια την φορά αυτή στην σπονδυλική στήλη... η συνέχεια εδώ.

  • Θαυματουργική θεραπεία του τετραπληγικού Σταύρου Καλκανδή
  • Τί είπεν ο π. Φιλόθεος Ζερβάκος για το Θαύμα του τετραπληγικού
  • Δήλωση των υπευθύνων ιατρών αναφορικώς με την θεραπεία του Σταύρου Καλκανδή
  • Επικήδειος λόγος
  • Επιμνημόσυνος ομιλία εις τον μακαριστόν Σταύρον Καλκανδή 


Η θαυματουργική θεραπεία του τετραπληγικού Σταύρου Καλκανδή, ο Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης και ο Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος... (22/4/09)
...Τούτο το θαύμα κατέπληξε πολλούς ακούσαντας, ακόμη και ιατρούς οι οποίοι εθεώρουν την νόσον ανίατον, αθεράπευτον,...
Γνωρίζω τον κ. Σταύρο Καλκανδή για 24 χρόνια από την 1η επίσκεψή του στο Ινστιτούτο Ιατρικής Αποκατάστασης το 1947...
Αιωνία σου η μνήμη αξέχαστε Πρόεδρε του Συλλόγου των Αναπήρων, ηρωικέ Αντισμήναρχε Σταύρο Καλκανδή».
Εγγραφείσα από τας αναπήρους κα Μωϋσιάδου Αργυρώ και Βήχου Χρυσούλα.


Print-icon 


Εγγραφή στο κανάλι μας στο Viber
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης