Η τελευταία επιστολή του π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου


Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ *
 

Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Μαρωνείας κ.κ. Δαμασκηνόν
Πρόεδρον της Σ.Ε. επί των αιρέσεων
Ιερά Σύνοδος
 

10.1.1996
 

Σεβασμιώτατε,

Κατ’ αρχήν επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω για την αγάπην και την στοργήν που δείξατε κατά το διάστημα της μακρόχρονης δοκιμασίας μου που συνεχίζεται. Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας. Σας παρακαλώ ευχαριστήσατε τον Μακαριώτατον και την Ιεράν Σύνοδον για την αγάπην που έδειξαν τα μέλη Της για μένα.

Σήμερα, στις 10.30 θα ολοκληρώσω ένα πρώτο κύκλο εξετάσεων (υπερηχογράφημα) για να βρεθεί η αιτία τρομακτικών κρίσεων που έρχονται κατά διαστήματα. Θα εξαρτηθεί αν θα πρέπει να ξαναμπώ στο νοσοκομείο για μία επέμβαση αλλαγής σωληναρίου μεταξύ ύπατος και χωλής.

Δεν ξεθαρεύω να βγω ακόμη γιατί είμαι πολύ ευαίσθητος σε προσβολές. Η χημειοθεραπεία (θα κάνω και σήμερα) θα συνεχιστεί επί εξάμηνο.

Σ’ αυτό το διάστημα, με όσες δυνάμεις διαθέτω, ασχολούμαι με την μελέτη και την παρακολούθηση των θεμάτων του γραφείου, συνεργαζόμενος στενά με τον π. Κυριακό και με όλους τους πολύτιμους εθελοντές συνεργάτες της ΠΕΓ και, ιδιαίτερα με την Υπηρεσία Ενημερώσεως, Διαλόγου και Πολιτισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τους τελευταίους μήνες, με την ευλογία του γέροντός του και του Σεβ. Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Συνεσίου, έρχεται από τη Μονή Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής ο μοναχός π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, εντεταλμένος της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας και πρόεδρος του Πνευματικού Συμβουλίου της «Παμμακεδονικής Ενώσεως Γονέων διά την προστασίαν του Ελληνορθοδόξου Πολιτισμού, της Οικογενείας και του Ατόμου», που δημιουργήθηκε με την συνεργασία των δύο γειτονικών προς το Βουδιστικό Κέντρο του Χολομώντος Ιερών Μητροπόλεων Κασσανδρείας και Ιερισσού (εντεταλμένος π. Χρυσόστομος Μαϊδώνης), πρωτοβουλία των εντεταλμένων τους, ως όργανα ασκήσεως πολιτικής πιέσεως και δράσεως προς τα έξω.

Τα τελευταία γεγονότα της εναντίον μας πολεμικής απέδειξαν πόσο βασική είναι η ύπαρξη και η δραστηριότητα της ΠΕΓ, που δεν είναι απλώς ένας οικονομικός φορέας, αλλά ο πλέον ουσιαστικός και στενός συνεργάτης της Σ.Ε. επί των αιρέσεων και της Υπηρεσίας Ενημερώσεως Διαλόγου και Πολιτισμού. Γι’ αυτό έγινε και στόχος επιθέσεων. Τον τελευταίο καιρό, όπως γνωρίζετε, άρχισε αξιοθαύμαστη δραστηριότητα και στον νομικό τομέα.

Σεβασμιώτατε, πριν φύγετε για την επαρχία Σας θα ήθελα να έχουμε μία τηλεφωνική επικοινωνία.

Αυτό που αυτή τη στιγμή με απασχολεί είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας μας, ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας μου και ανεξάρτητα από το πρόσωπό μου.

Χαίρομαι διότι βρίσκεται και πάλι κοντά μας ο π. Αρσένιος, ο οποίος με αντικαθιστά, σε στενή συνεργασία με τον π. Κυριακό, σε όλα τα προβλήματα, τα οποία δεν μπορεί λόγω ελλείψεως χρόνου να παρακολουθήσει ο π. Κυριακός, ο οποίος εκτιμά αφάνταστα τον π. Αρσένιο και τις ικανότητές του. Στο διάστημα της εδώ παρουσίας του φιλοξενείται στο ίδρυμα της Αρχιεπισκοπής στην Αγία Παρασκευή.

Με άπειρο σεβασμό
π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος


_______________
* Τέσσερις μήνες προ της κοιμήσεώς του, ο π. Αντώνιος απέστειλε προς τον τότε Πρόεδρο της Σ.Ε. επί των αιρέσεων την δημοσιευόμενη επιστολή.

 

Εκ του περιοδικού Διάλογος


Όσοι έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο συνήθως διαβάζουν επίσης τα παρακάτω:


Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης