Όχι μόνο οι γκουρού αλλά και όλα σχεδόν τα κινήματα του "New Age" της Νέας Εποχής προσπαθούν να καλυφθούν κάτω από το μανδύα της επιστήμης. (βλέπε ινδουισμός).

Ας επκεντρωθούμε στον ισχυρισμό ότι η "γιόγκα δεν είναι θρησκεία".

Οι μεγάλες (από άποψη πληθυσμού) θρησκείες του πλανήτη μας είναι ο Μουσουλμανισμός, ο Χριστιανισμός, ο Βουδισμός, και ο Ινδουισμός. Ο σκληρός πυρήνας του ινδουισμού είναι ο Ινδικός λαός και γεωγραφικά, η χώρα, η χώρα της Ινδίας, εξ ου και το όνoμα.

Σήμερα, μετά από απομόνωση αιώνων, γίνεται προσπάθεια εξάπλωσης του σ' ολες τις Ηπείρους: Ευρώπη, Αυστραλία, Βόρεια και Νότια Αμερική, Αφρική και στη Ρωσία και Ιαπωνία.

Ινδουισμός. Εκ του βιβλίου "Οι γκουρού ο νέος και ο Γέροντας Παΐσιος" του Διονυσίου Φαρασιώτου 


Ταγαράκης Χρήστος. Ερευνητής Αθλητιατρικής (ειδικότητα: αθλητιατρική - καρδιολογία), Γερμανικό Πανεπιστήμιο Αθλητισμού Κολωνίας... (7/9/09)

Πρωτ. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου... (18/9/2020)
Ιωάννου Μηλιώνη... (30/10/2019)
Κωνσταντίνας Αλεβίζου, βιοπαθολόγου
π. Σωτήριος Ο. Αθανασούλιας (29/5/2018)
Θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε τις διαφορές μεταξύ ενός γκουρού όπως τον δημιουργεί η παράδοση των ανατολικών ... (6/11/2012)
Τοῦ Πρωτ. Βασιλείου Ἀ. Γεωργοπούλου, Λέκτωρος Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ... (7/9/2012)
Του Γιοχάννες Άαγκααρντ Καθηγητού θρησκειολογίας στο Πανεπιστήμιο Άαρχους της Δανίας... (13/2/2011)
Η Γιόγκα και ο Διαλογισμός είναι ασυμβίβαστα με την Ορθόδοξη Εκκλησία την προσευχή και γενικότερα με την χριστιανική ζωή... (29/5/2010)
Απόσπασμα εκ του βιβλίου " Οι Γκουρού ο Νέος και ο Γέροντας Παΐσιος. ινδουισμός
Γιόγκα Επιστήμη ή Θρησκεία;(Ινδουισμός) Ινδουισμός, Γκουρού
Ινδουισμός, Γκουρού . Ήταν απόγευμα πια και άρχισα να ανεβαίνω τα απότομα σκαλοπάτια, για να φτάσω στην κορυφή που βρισκόταν το άσραμ.... (9/2/2010)
Ινδουισμός, φαντασία. ...από την αντίθεση µεταξύ διαλογισµού και χρι­στιανικής προσευχης φαίνεται η µεγάλη διαφορά που υπάρχει µεταξύ µας... (7/5/08)
(Ινδουισμός, γκουρού) Κοινωνικές αντιλήψεις των ινδουιστών
Ινδουισμός. Όπου υπάρχει πολυθεϊσμός, υπάρχει και η βαρβαρότητα των δαιμόνων που λατρεύονται εκεί ως "θεοί". Και τι θέλουν οι δαίμονες; Το θάνατο των ανθρώπων! (30/6/07)
Ινδουΐσμός. Πρέπει να έχετε υπ’ όψιν σας ότι ο Ινδουισμός ήταν η μόνη θρησκεία που είχα γνωρίσει. Δεν γνώριζα τίποτα για τον Χριστιανισμό. (25/7/2007)
Ινδουϊσμός. Οι αυθόρμητοι και προσωπικοί διάλογοι πολλές φορές καταδεικνύουν αλήθειες που μπορεί να είναι δυσανακάλυπτες μέσα σε συγγράμματα ... (25/3/08)

1 - 20 / 22

Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης