Δοκιμασία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ινδονησία

πηγή: http://ierapostoli.wordpress.com/2009/07/28/sok_epithesi/

Με θλίψη αναγράφουμε τη θλιβερή είδηση από τον Ιεραποστολικό Σύνδεσμο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός για την επίθεση φανατικιών μουσουλμάνων σε βάρος Ορθοδόξου ιερέα και ορθοδόξων χριστιανών στη Κεντρική Ιάβα, της Ινδονησίας. Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής καλεί τις κυβερνήσεις των Ορθοδόξων κρατών να κάνουν διαβήματα προς την Ινδονησιακή κυβέρνηση για τη προστασία των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Το μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής, για λόγους   ασφαλείας των Ορθοδόξων κοινοτήτων στην Ιάβα,  θα σταματήσει να αναδημοσιεύει ειδήσεις για τη δράση των Ορθοδόξων Ιερέων εκεί. Καλεί όλους τους Ορθόδοξους Έλληνες, όλους τους Ορθοδόξους του κόσμου να υψώσουν τείχος προστασίας για τους Ορθοδόξους της Ινδονησίας με θερμές προσευχές και να στείλουν, έστω και 10 ευρώ, στη εν διωγμώ Ορθόδοξη Εκκλησία της Ινδονησίας. Ο π. Μεθόδιος, για δεύτερη φορά, δέχεται επιθέσεις και απειλές και αναδεικνύεται σε μεγάλο νεομάρτυρα της Ορθοδόξης Χριστιανικής πίστης.

Φαντάζομαι, όμως, ότι δεν θα βγουν χιλιάδες Έλληνες να διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας για το σεβασμό στη θρησκευτική πίστη του άλλου και τη προστασία των Ορθοδόξων στην Ινδονησία !!! Φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί που διαδήλωναν για το σκισμένο κομμάτι από το Κοράνι, θα ξαναβγούν με οργή στους δρόμους για να καταγγείλουν τις επιθέσεις που δέχονται Ορθόδοξοι ναοί, ιερείς και πιστοί στην Ινδονησία, να καταγγείλουν τη βία που ασκούν ομόθρησκοί τους στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες του κόσμου...

Δοκιμασία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ινδονησία

Με πόνο ψυχής δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου που λάβαμε από την Ι. Μητρόπολη Χονγκ-Κονγκ και Άπω Ανατολής, το οποίο αναφέρει επίθεση φανατικών Μουσουλμάνων στην ενορία της Αγ. Αικατερίνης στην πόλη Μποϊολάλι της Κεντρικής Ιάβα, όπου δρα και εργάζεται ο π. Μεθόδιος Σρι-Γκουνάρτζο.

Ως γνωστόν ο Ιεραποστολικός μας Σύνδεσμος εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει κάθε ιεραποστολική προσπάθεια στην χώρα αυτή. Συγκεκριμένα στην Κεντρική Ιάβα, εκτός της αποστολής χρημάτων για την προώθηση του κοινωνικo-ανθρωπιστικού έργου στις ενορίες, που υπηρετεί ο π. Μεθόδιος, ο Σύνδεσμός μας ανήγειρε στο Καρανγκσόνο τον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στο Τσολομάτου του Μποϊολάλι τον Ι. Ναό του Αγίου Φανουρίου.

Κάνουμε έκκληση στην αγάπη σας και ζητούμε από όλους σας να προσεύχεσθε στον Κύριο και Θεό μας να διαφυλάττει από δοκιμασίες την νεοσύστατη Ορθόδοξη Εκκλησία και να ανακουφίζει τον πόνο των νεοφωτίστων Ορθοδόξων αδελφών μας στη χώρα αυτή. Δεν κρύβουμε την αγωνία μας, διότι είναι η πρώτη φορά που έχουμε επίθεση σε Ορθόδοξη Ενορία από Μουσουλμάνους και μακάρι να μην έχουμε επανάληψη τέτοιου περιστατικού.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΟΝΓΚ-ΚΟΝΓΚ & ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ιερά Μητρόπολις Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής πληροφορήθηκε ότι την Κυριακή 26 Ιουλίου 2009, στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στο Boyolali Κεντρικής Ιάβας Ινδονησίας, μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας και κατά την διάρκεια τελέσεως Μυστηρίου του Γάμου, εισέβαλε ομάδα φανατικών μουσουλμάνων, οι οποίοι διέκοψαν την τέλεση της Ακολουθίας και επιτέθηκαν στον Ορθόδοξο Ινδονήσιο Ιερέα π. Μεθόδιο Sri Gunarjo και στους παρευρισκομένους Ορθοδόξους Ινδονήσιους πιστούς.

Επί αρκετή ώρα κτυπούσαν με γροθιές και κλωτσιές τον Ορθόδοξο Ιερέα και τους Ορθοδόξους πιστούς, απειλώντας τους ότι αν δεν κλείσουν τον Ορθόδοξο Ναό θα επιστρέψουν σύντομα και θα τον ανατινάξουν.

Οι αστυνομικοί, που κατέφθασαν στον Ιερό Ναό μετά από εκκλήσεις Ορθοδόξων πιστών, δεν επενέβησαν ούτε προέβησαν σε συλλήψεις αλλά παρέμειναν απαθείς, ανεχόμενοι με την στάση τους την συνέχιση της τρομοκρατικής επιθέσεως.

Στο Boyolali της Ινδονησίας η Ιερά Μητρόπολις έχει ανοικοδομήσει δύο Ορθοδόξους Ιερούς Ναούς, της Αγίας Αικατερίνης και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και λειτουργεί φιλανθρωπικά προγράμματα, όπως Νηπιαγωγείο, διανομή τροφίμων, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης εις απόρους και θύματα φυσικών καταστροφών, κ.α.

Ο π.Μεθόδιος είναι 44 ετών, Ινδονήσιος, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Ιερεύς χειροτονήθηκε το 1995 και από τότε μέχρι και σήμερα εργάζεται με ζήλο διακονώντας τους Ορθοδόξους Ινδονησίους χριστιανούς στο Boyololali της Κεντρικής Ιάβας.

Στο παρελθόν αρκετές φορές ο π. Μεθόδιος και η οικογένειά του καθώς και η Ορθόδοξη Κοινότητα έχουν δεχθεί επιθέσεις και απειλές από ομάδες φανατικών μουσουλμάνων και σε μερικές περιπτώσεις η Ιερά Μητρόπολις χρειάσθηκε να φυγαδεύσει τον π.Μεθόδιο.

Δυστυχώς και σε άλλες περιοχές της Ινδονησίας οι Ορθόδοξοι χριστιανοί αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.Έντονο προβληματισμό δημιουργούν στις χριστιανικές Κοινότητες και οι τρομοκρατικές βομβιστικές επιθέσεις σε Ξενοδοχεία της Τζακάρτα.

Η Ιερά Μητρόπολις Χονγκ Κονγκ και Άπω Ανατολής μετά τα τελευταία γεγονότα στο Boyolali εκφράζει την λύπη της και την έντονη ανησυχία της. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε να πρυτανεύσει η ειρήνη και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

27 Ιουλίου 2009

Μπορείτε να προσφέρετε οικονομική ενίσχυση στη εν διωγμώ ευρισκόμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ιάβας μέσω :

α) Του Ιερ. Συνδέσμου Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Θεσσαλονίκης
β)
των Φίλων της Ορθ. Ιεραποστολής στην Ινδονησία.
γ)
μέσω της Μητρόπολης Χονγκ Κονγκ. Πληροφορίες ΕΔΩ

Για το ευχάριστο γεγονός της ανέγερσης της πρώτης Ορθόδοξης μονής στη Σουμάτρα Ινδονησίας μπορείτε να δείτε εδω :

 Φωτογραφίες από την οικοδόμηση της πρώτης Ορθόδοξης Θεομητορικής Μονής στην Σουμάτρα


Όσοι έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο συνήθως διαβάζουν επίσης τα παρακάτω:


Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης