Κάθε γωνιά ή ακόμη και κάθε πέτρα των Αγίων Τόπων έχει κάτι να μας διηγηθεί για τα μεγαλεία του Θεού. Ο προσκυνητής επισκέπτεται δεκάδες μέρη- χωρίς φυσικά να προλαβαίνει να τα επισκεφτεί όλα κατά την ολιγοήμερη παραμονή του- από τα οποία προσπαθεί να συγκρατήσει στην μνήμη και στην καρδιά του τα γεγονότα, τις πληροφορίες και ό,τι άλλο σχετίζεται μ' αυτά. Κάθε προσκύνημα έχει μια ιδιαίτερη Χάρη και μοναδική υπόσταση για την Πίστη μας.

Το Ιστορικό του Ναού της Αναστάσεως.(14/7/2008)
Σύντομο ιστορικό του Ναού της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ (27/7/08)
Εις την Γεθσημανή πλησίον του κήπου της αγωνίας του Κυρίου, εκηδεύθη το πανσεβάσμιον και πανακήρατον Σώμα της θεομήτορος... (5/8/08)
Η κατά την έρηµον της Ιουδαίας ιερά και σεβασµία Λαύρα του Οσίου Πατρός ηµών Σάββα του Ηγιασµένου αποτελεί φαινόµενον µοναδικόν.
Σύντομος Ιστορίας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης ... (9/12/2011)
Εις τους πρόποδας του όρους της Αγίας Αικατερίνης είναι η ιστορική Ιερά Μονή Σινά... (24/2/09)
Η Μονή των Ποιμένων στους Αγίους Τόπους συνδέεται με την αποκάλυψη της Γεννήσεως του Θεανθρώπου Χριστού στους βοσκούς από τους αγγέλους (Λκ. β' 8 - 14).
Ο ναός του Αγίου Γεωργίου μαρτυρεί την ακμή του Χριστιανισμού στη Λύδδα, που ήταν επισκοπή και μετέπειτα αρχιεπισκοπή... (31/10/08)
Σύντομος τοπογραφική περιγραφή της Μονής Καταμόνας. (16/11/08)
Η ιερά μονή της Σεϊδανάγιας βρίσκεται στον Ορθόδοξο χριστιανικό τομέα της παλαιάς πόλεως της Ιερουσαλήμ στ' αριστερά της οδού του Μαρτυ­ρίου... (27/4/09


Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης