Βιβλιοπαρουσίαση: Οι Μακαρισμοί - 10 απομαγνητοφωνημένες ομιλίες του μακαριστού Γέροντος π. Αθανασίου Μυτιληναίου

π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ

ΟΙ ΜΑΚΑΡΙΣΜΟΙ

«Μακαριότης εστίν η ακήρατος εκείνη ζωή, το άρρητον τε και ακατανόητον αγαθόν, το ανέκφραστον κάλλος, η αυτοχάρις, και σοφία, και δύναμις...»

(Αγ. Γρηγόριος Νύσσης. Εις τους Μακαρισμούς, Λόγος Α' ΕΠΕ, τ.8, σ. 128,21) 

Με τη βοήθεια και τη χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού μας, η αδελφότητα της Ιεράς μας Μονής (σ. Ιεράς Μονής Στομίου Λαρίσης) προσφέρει στον λαό του Θεού τις δέκα αυτές απομαγνητοφωνημένες ομιλίες-κατηχητικά μαθήματα του μακαριστού μας Γέροντα π. Αθανασίου, που αναφέρονται στους μακαρισμούς του Κυρίου μας.

Ο Απόστολος Παύλος, κάνοντας μια προφητική περιγραφή της βαθειάς πνευματικής και ηθικής κρίσης στην οποία θα έχουν περιέλθει οι άνθρωποι των εσχάτων ημερών, γράφει στον μαθητή του Τιμόθεο τα εξής: "Να ξέρεις ακόμα και τούτο, ότι στις έσχατες ημέρες θα έρθουν καιροί δύσκολοι, γιατί οι άνθρωποι θα είναι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, απειθείς στους γονείς τους, αχάριστοι, ασεβείς, άστοργοι, αδιάλλακτοι, συκοφάντες, άσωτοι, άγριοι, εχθροί του καλού, προδότες, αυθάδεις, φουσκωμένοι από εγωισμό. Θα αγαπάνε πιο πολύ την  ηδονή παρά τον Θεό". 1

_______________________

1. Β' Τιμ. 3, 1-15

Εκ του προλόγου του βιβλίου

Αν επιθυμείτε να αγοράσετε το βιβλί κάντε κλίκ στην παρακάτω φωτογραφίαΌσοι έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο συνήθως διαβάζουν επίσης τα παρακάτω:
Ιερά Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου
Powered by active³ CMS - 11/8/2020 4:23:55 μμ