Εκκλησία


Για το τι είναι Εκκλησία μπορούν να γραφούν χιλιάδες βιβλία. Σ' ένα σύντομο ορισμό θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για έναν οργανισμό Θεανθρώπινο. Ξεκινά από την γή και καταλήγει στον Ουρανό για να διατηρηθεί αιώνια. Εκκλησία είναι «ο Χριστός παρατεινόμενους εις τους αιώνας». Όπως ο λόγος του Κυρίου μας βεβαιώνει η Εκκλησία είναι η αγαπημένη Του νύμφη, είναι το σώμα Του! Αυτός είναι η κεφαλή και οι πιστοί τα υπόλοιπα μέλη μέσα σε μια λειτουργική και αρμονική σχέση ενότητος, ισότητος και αγάπης. Κανείς δεν είναι ανώτερος από τους άλλους διότι ο Κύριος δεν έχει ανάγκη αντιπροσώπων (όπως υποστηρίζει ο πάπας), αφού ο Ίδιος είναι πάντοτε παρών σ' Αυτήν. Η Εκκλησία είναι η κιβωτός της αγάπης και της ζωής. Μέσα σ' Αυτήν ο άνθρωπος εισέρχεται δια του αγίου Βαπτίσματος για να σωθεί, να ενωθεί με τον Θεό. Διότι η Εκκλησία προέρχεται από τον Θεό και κατευθύνεται προς Αυτόν. Δεν πρέπει όμως να παραθεωρούμε το γεγονός ότι ο Κύριος ίδρυσε ΜΙΑ Εκκλησία της οποίας οι πιστοί συμφωνούν απολύτως με τα δόγματά Της. 


Η Αγία Γραφή είναι το βιβλίο των βιβλίων. Η Αγία Γραφή είναι το κατ’ εξοχήν βιβλίο της Εκκλησίας του Χριστού, εκ του οποίου Αυτή προεικονίζεται, θεμελιώνεται, εδραιώνεται και τρέφεται διηνεκώς.
Η Εκκλησιαστική περιουσία και οι υποχρεώσεις του κράτους... (7/7/09)
Θεολογία ασφαλής και μυστική των θεοπτών θεολόγων, οι οποίοι ομιλούν εκ προσωπικής εμπειρίας και κοινωνίας με τον Ζώντα Θεό.
Ένα από τα πιο έντονα λυπηρά φαινόμενα που παρατηρείται στους πιστούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας είναι η άγνοια των δογματικών Της αληθειών... (9/8/2010)
Ο μοναχισμός αποτελεί έναν από τους πανάρχαιους εκκλησιαστικούς θεσμούς ο οποίος παραμένει αμετάτρεπτος και αναλλοίωτος, με σαφή προσανατολισμό και σκοπό.
Ορθοδοξία. Πολλοί θεωρούν πως η Ορθοδοξία είναι μία από τις πολλές «εκκλησίες». Μία «άποψη», δηλαδή, του χριστιανισμού, ή άλλοι θεωρούν την Ορθοδοξία ως μία θρησκεία...
Στην υποσελίδα αυτήν συγκεντρώνονται διάφορα κείμενα αξιοσέβαστων προσώπων- για την αρετή και το έργο τους εντός της Εκκλησίας...
Του Πρωτ. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου, Λέκτωρος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.... (21/6/2013)
Η ανθρωπίνη γλώσσα προορίζεται διά την έκφρασιν πραγματικοτήτων διαφόρων επιπέδων... (15/9/2011)
Ἀνδρέας Κατράκης, ἐπ. ἀρεοπαγίτης. Πληθαίνουν, κατά τά τελευταία χρόνια, οἱ φωνές, γιά χωρισμό τοῦ Κράτους ἀπό τήν Ἐκκλησία... (21/9/2010)
Του Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτου. ...οφείλει να υπακούη εις τον Επίσκοπον υπό τον όρον ό­τι ο Επίσκοπος θα είνε πρωτοπόρος στους ιερούς αγώνας. (28/4/2010)
Με την παρούσα δημοσίευση γίνεται προσπάθεια να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για ορισμένες αλήθειες, που κάποιοι τις παρασιωπούν. (25/3/2010)
Στο Άγιον Όρος μπορεί να ζήσει κανείς την ενό­τητα της ζωής ως Χριστοζωής και Θεοκοινωνίας... (3/2/09)
Στην εκκλησιαστική μας πραγματικότητα η μι­κρότερη ενότητα, ο πυρήνας της Εκκλησίας, είναι η Ενορία... (27/1/08)
Εκκλησία και Αίρεσις, Διακήρυξις της Ορθοδόξου αντιπροσωπείας το 1927 ενώπιον του Συνεδρίου της Λωζάνης...
Εκκλησία και η πλάνη των αιρέσεων. Όραμα του Παχωμίου στον Θεόδωρο, με τον οποίο του αποκαλύφθηκε η αλήθεια...

1 - 20 / 29


Ιερά Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου
Powered by active³ CMS - 19/10/2021 12:23:37 μμ