Στην Καλύβα «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» της Αγίας Άννης Αγίου Όρους ασκήθηκε με άκρα υπακοή και ταπείνωσι ο μοναχός Ευλόγιος ο οποίος τελειώθηκε στα 1885 σε ηλικία 95 ετών. Κατά κοινή ομολογία των Πατέρων της Σκήτης ο Γέρο-Ευλόγιος, πριν ακόμη παραδώση την ψυχή του, δέχθηκε τα εναέρια πνεύματα σε μια φρικτή απολογία, η οποία διήρκεσε 24 ώρες. Οι πάντες έβλεπαν τον μελλοθάνατο αδελφό να κινή το κεφάλι του πότε δεξιά και πότε αριστερά και συγχρόνως ν' απολογήται στις εναντίων του κατηγορίες των δαιμόνων με τις ερωτήσεις: «Πού, πότε, Πού, πότε;». Αυτό γινόταν συνέχεια χωρίς διακοπή. Πολλοί από τους παριστάμενους δοκίμασαν να κρατήσουν το κεφάλι του, ώστε να μη κινήται συνεχώς, αλλά στάθηκε αδύνατον. Πολλές φορές έλεγε: «Όχι, δεν έγινε αυτό, λέτε ψέματα. Για εκείνο που με κατηγορείτε, έκανα μετάνοια. Και πάλι συνέχιζε: «Πού, πότε;». Έτσι, χωρίς να ειπή τίποτε στους άλλους μοναχούς, παρέδωκε το πνεύμα, χωρίς καμμιά άλλη πληροφορία.

Εκ του βιβλιου:ψυχωφελείς οπτασίες γιά την άλλη ζωή 

 


Η ζωή μετά τον θάνατον... (9/5/2013)
Η ψυχή μετά τον θάνατο υπό Ιερομ. Seraphim Rose Η όρασις του «παραδείσου»... (21/10/2011)
Στις περιπτώσεις των εμφανί­σεων αυτών που συμβαίνουν μόλις πεθάνη ο άνθρωπος, την ψυχή την συναπαντούν συνήθως δύο άγγελοι.... (16/10/2011)
Από τους λόγους του ίδιου του Κυρίου γνωρίζουμε ότι την ψυχή κατά τον θάνατο την προϋπαντούν άγγελοι... (5/9/2010)
Το θέμα της ζωής μετά τον θάνα­το έχει γίνει εντελώς ξαφνικά αντικείμενο ενδιαφέροντος στον δυτικό κό­σμο... (21/11/2010)
(επιστροφή από την άλλη ζωή)....Ήμουν άθεη και έβριζα πολύ και φοβερά το Θεό. Ζούσα μέσα στη ντροπή και την πορνεία και ήμουν νεκρή στη γη.
(Επιστροφή από την άλλη ζωή) Θαυμάσια οπτασία κάποιου ελεήμονος και ευλαβούς χριστιανού περί ελεημοσύνης
(Επιστροφή από την άλλη ζωή) Οπτασία του μοναχού Ιωάσαφ Γέροντος των Ιωσαφαίων εν Καρυαίς Αγίου Όρους για τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο.
(Επιστροφή από την άλλη ζωή) Τι είδε στην άλλη ζωή ο Κωνσταντίνος Νατσόπουλος εκ Νεοκάστρου Πιερίας
Οπτασίες από την άλλη ζωή.... (7/11/08)
..."αν δεν έλθει ο άνθρωπος σ' αυτό το σημείο, σ' αυτήν την παρακμή, με την αρ­ρώστια, δεν μπορεί να μπει στο νόημα..." (20/12/08)


Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης