ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
Ιεραποστολικό Κλιμάκιο Νησιών Φίτζι

«Ζωντανό σύμβολο του Αναστάντος Κυρίου»

Αυτή ήταν η συμβουλή που μου έδωσε ο σπουδαίος Ιεραπόστολος Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος την ημέρα της κουράς μου σε Μοναχό.
Ήταν το αξέχαστο εκείνο πρωινό, όπου στο τέλος του όρθρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιος με έκανε Μοναχό δίνοντάς μου, κατά δική του επιθυμία, το όνομα Φανούριος. 

Ο πατήρ Γερβάσιος βρέθηκε εκεί γιατί είχε έρθει εκείνες τις ημέρες στα νησιά Φίτζι, για να επισκεφθεί τους φυλακισμένους, όπως είχε κάνει προηγουμένως και στη Νέα  Ζηλανδία.
Άγιος άνθρωπος. Άνθρωπος της θυσίας και της προσφοράς. 

Αληθινός Ιεραπόστολος ο πατήρ Γερβάσιος. 

Ήταν η καλύτερη ευχή που πήρα μετά την κουρά μου σε Μοναχό και τη καθοσίωσή μου σε Ιεραπόστολο της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας. 

Αν και ασχολήθηκα με την Ιεραποστολή στην Αλάσκα, στις Ινδίες και την Ταϋλάνδη, στα νησιά Φίτζι της Ωκεανίας βρήκα αυτό που με εκφράζει απόλυτα.

Το τροπικό κλίμα, την απλότητα και καλοσύνη των κατοίκων και περισσότερο το οικουμενικό πνεύμα αυτής της τοπικής Εκκλησίας, όπου συλλειτουργούν, όπως είδα στη Νέα Ζηλανδία, που με κάλεσε ο Γέροντας Μητροπολίτης Αμφιλόχιος, για να με χειροτονήσει σε Διάκονο και Ιερέα, Κληρικοί προερχόμενοι από Ελλάδα, Ρωσία, Σερβία, Ρουμανία, και εκκλησιάζονται από κοινού πιστοί προερχόμενοι από τις χώρες αυτές και ντόπιοι από Νέα Ζηλανδία, Φίτζι και Τόγκα.
Όπως μου ευχήθηκε ο πατήρ Γερβάσιος, να είμαι ζωντανό σύμβολο του Αναστάντος Κυρίου και να καλώ όλους τους ανθρώπους, με τους οποίους θα έρχομαι σε επαφή, στην αγάπη του Κυρίου και στο Σώμα Του, που είναι η Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να ζήσω στα νησιά Φίτζι, τον τόπο της μετανοίας μου, στο Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μια ζωή θεάρεστη αξιοποιώντας τις Θεολογικές μου σπουδές και την κλήση μου ως Μοναχός και Ιεραπόστολος.

Ελπίζω ότι  και άλλοι Φιτζιανοί θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μου. Επιθυμώ να δω τα παιδιά της Ιεραποστολής να είναι αφοσιωμένα στην Ορθόδοξη πίστη και την πνευματική εργασία. Τους άνδρες και τις γυναίκες να είναι αγαπημένοι και η ζωή τους να έχει επίκεντρο την αγία Εκκλησία.
Είμαι αποφασισμένος να στηρίξω την πίστη τους με την κατήχηση και το κήρυγμα, αλλά πρωτίστως με τη μυστηριακή ζωή. Όταν θα έλθει η ώρα του Θεού, τα Φίτζι και άλλα νησιά θα αποτελέσουν μια εκκλησιαστική κοινωνία που θα αντέχει στο χρόνο και που θα μπορούν οι Ιθαγενείς Χριστιανοί να διαβάζουν και να ψάλλουν μόνοι τους τις Ιερές Ακολουθίες, να κατηχούν τους νεοεισερχομένους στην Ορθοδοξία, να αγιογραφούν τις Εκκλησίες τους και να στηρίζουν περαιτέρω Ιεραποστολές στην Ωκεανία.

Ο Γέροντας διδάσκει τους ιθαγενείς πιστούς και τους βοηθεί με την καλλιέργεια της γης και με άλλες εργασίες να καλύπτουν τις υλικές ανάγκες τους.

Η επιθυμία μου και η ολόθερμη προσευχή μου είναι να αυξάνονται και να πολλαπλασιάζονται στην απέραντη αυτή περιοχή της Ωκεανίας οι Ορθόδοξες Εκκλησίες και τα σχολεία, όπως ήδη έχει αρχίσει να κτίζεται το ορφανοτροφείο και η μεγάλη Εκκλησία της Αγίας Τριάδος στο ωραίο προάστιο της Λαουτόκα, το Σαγουένι.

Με τις ευχές του Αγίου Φανουρίου και του Γέροντά μας Μητροπολίτη κ. Αμφιλοχίου έχω βρει την επιθυμία της καρδιάς μου, που είναι να υπηρετήσω τον Θεό και την νεοσύστατη Ιεραποστολή Του στην Ωκεανία.

Χριστός Ανέστη!
Ιερομόναχος Φανούριος


Η Αδελφότητά μας, συγκινημένη, εύχεται να επισκιάζει τη ζωή του η Χάρις του Αγίου Τριαδικού Θεού.

http://ierapostoles.gr/


Όσοι έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο συνήθως διαβάζουν επίσης τα παρακάτω:


Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης