Ι.Μ. Πειραιώς: Από τη Μαριολατρεία στην "Μουσουλμανοποίηση" της Θεοτόκου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 26 Απριλίου 2021

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΟΛΑΤΡΕΙΑ ΣΤΗΝ «ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ!

Το Ισλάμ είναι  μια από τις φοβερότερες και πλέον δαιμονικές αιρέσεις στην ιστορική πορεία της Εκκλησίας μας. Από της εμφανίσεως του τον 7ο αιώνα μέχρι σήμερα, επί 13 αιώνες, δεν παύει να πολεμεί συνεχώς την Εκκλησία, επιχειρώντας με κάθε τρόπο να την εξαφανίσει και να ακυρώσει το απολυτρωτικό της έργο.   Η διδασκαλία του αποτελεί ένα συμπίλημα διαφόρων θρησκευτικών παραδοχών, όπως της Ειδωλολατρείας, του Ζωροαστρισμού, του Μανιχαϊσμού, του Γνωστικισμού, του Αρειανισμού, του Νεστοριανισμού, του Μονοφυσιτισμού, του Αφθαρτοδοκητισμού και της Εικονομαχίας. Αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει ξεκάθαρα, αν μελετήσει εις βάθος την «Χριστολογία» του Ισλάμ, όπου θα συναντήσει όλες τις παρά πάνω αναφερθείσες αιρέσεις. Ο όσιος και θεοφόρος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, στο έργο του «Περί αιρέσεων», θεωρεί ότι το Ισλάμ είναι λαοπλάνος θρησκεία και πρόδρομος του Αντιχρίστου. Αποκαλεί ευθύς εξ αρχής τον Μωάμεθ ψευδοπροφήτη και αποδεικνύει με όσα γράφει, ότι δημιούργησε την αίρεσή του ύστερα από μια επιφανειακή μελέτη της Αγίας Γραφής και την επικοινωνία του μ’ έναν αρειανό μοναχό, κατόπιν δήθεν οραμάτων σε ηλικία σαράντα ετών, με την παρότρυνση της πρώτης συζύγου του Χαντίντζα και του Ιουδαίου εξαδέλφου της Ουάρακα και μ’ αυτόν τον τρόπο διέδωσε την ψεύτικη φήμη, ότι όλ’ αυτά, που θέσπισε, είναι δήθεν θεόσταλτα. Κατά τον άγιο το Ισλάμ, επηρεασμένο από την αντιχριστιανική ιουδαϊκή και την αιρετική χριστιανική γραμματεία, δεν δέχεται την Τριαδικότητα του Θεού, την Θεότητα του Χριστού, τον σταυρικό Του θάνατο και την Ανάστασή Του. Αρνείται το Θεανθρώπινο πρόσωπό Του και τον θεωρεί σαν ένα απλό προφήτη, κτίσμα του Θεού και ψιλόν άνθρωπο, κατώτερο του Μωάμεθ, της δήθεν σφραγίδας των προφητών.

Όμως, παρά το γεγονός ότι το Ισλάμ αποτελεί την πλέον βλάσφημη θρησκευτική πίστη και ευθύνεται για τα χειρότερα και πολυπληθέστερα εγκλήματα, κυρίως κατά των χριστιανών, ωστόσο το Βατικανό δεν δίστασε να επινοήσει τα τελευταία χρόνια μια νέα μορφή προσεγγίσεως και διαλόγου μ’ αυτό, μέσα στα πλαίσια του Διαθρησκειακού Οικουμενισμού και των Διαλόγων. Σε συνεννόηση με μουσουλμάνους αξιωματούχους, επεχείρησε να χρησιμοποιήσει την Παναγία μας ως «γέφυρα» για την εναρμόνιση του Ισλάμ με τον Παπισμό! Ναι, δυστυχώς ο αιρετικός Παπισμός, έφτασε στο σημείο να βεβηλώσει ακόμα και το ιερότατο πρόσωπο της Θεοτόκου, (το οποίο δείχνει να υπερτιμά), προκειμένου να διευκολύνει την προσέγγισή του με το Ισλάμ, όπως αυτό τουλάχιστον μπορούμε να συμπεράνουμε από πρόσφατο δημοσίευμα με τίτλο: «Παπισμός: Βλασφημίες χωρίς τέλος!», στο αγωνιστικό ιστολόγιο «Τρελογιάννης», (http://trelogiannis. blogspot.com /2021 /02/ blog-post_ 528.html) .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Το γεγονός ότι οι μουσουλμάνοι τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στην Παναγία και πως το όνομά της αναφέρεται στο Κοράνι, καθώς και πως είναι η μοναδική γυναίκα που αναφέρεται στο ιερό βιβλίο του Ισλάμ, το γνωρίζαμε λίγο ως πολύ. Τώρα όμως η Ποντιφική Διεθνής Ακαδημία Marian (PAMI) προωθεί την Παναγία ως γέφυρα για το συνδυασμό του Ισλάμ και του Καθολικισμού μετά το σύμφωνο του Αμπού Ντάμπι μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του μεγάλου ιμάμη του al-Azhar Ahmed al-Tayyeb. Η ακαδημία Marian στη Ρώμη ξεκίνησε μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων διάρκειας 10 εβδομάδων με τίτλο "Μαρία, ένα μοντέλο πίστης και ζωής για τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ" σε συνεργασία με το Μεγάλο Τζαμί της Ρώμης και το Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ιταλίας. Με βάση την πεποίθησή του ότι η Μαρία είναι “Εβραία, Χριστιανή και μουσουλμάνα”, ο π. Gian Matteo Roggio, διοργανωτής της εκδήλωσης για την Παναγία, επιδιώκει να εμφανίσει την Θεοτόκο ως πρότυπο “ανοιχτών συνόρων” μεταξύ θρησκευτικών και πολυπολιτισμικών κόσμων. Η Μαρία απαντά “στους γενετικούς κώδικες του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ”, ισχυρίζεται ο Ρότζιο, μέλος της θρησκευτικής τάξης των ιεραποστολών της Παναγίας της Λα Σαλέτ, γράφοντας στο περιοδικό Famiglia Cristiana»!

Είναι φανερό πως από την ακραία πλάνη της «μαριολατρείας» ο αιρετικός Παπισμός έφτασε στο άλλο άκρο, να την κάμει …μουσουλμάνα! Το γιατί έφτασε σ’ αυτό το σημείο, να βεβηλώσει το ιερότατο πρόσωπο της Θεοτόκου, κάνοντάς την «γέφυρα» με το δαιμονικό Ισλάμ, εξηγεί ο ισλαμιστής ιστορικός Raymond Ibrahim, ο οποίος είπε στο Church Militant: «Αυτή η σειρά είναι μια ακόμη προσπάθεια να προσπαθήσει να πείσει τους Καθολικούς ότι το Ισλάμ είναι κάπως παρόμοιο με την πίστη τους». Ναι, δυστυχώς, με προπέτασμα την Παναγία, θέλει το Βατικανό να πείσει τους οπαδούς του ότι και το Ισλάμ είναι «θρησκεία του ιδίου Θεού», η πίστη της δεν διαφέρει ουσιαστικά από την «καθολική» πίστη, όταν στο βλάσφημο και δαιμονιώδες Κοράνι ο ενανθρωπίσας Θεός Λόγος αποκαλείται «λάσπη» και εξομοιώνεται με τον Αδάμ, επαναλαμβάνοντας την κακοδοξία του Αρείου χονδροειδώς! Άλλωστε αυτή η παραδοχή απηχεί μια από τις βασικές αρχές του Οικουμενισμού, η λεγόμενη αρχή του δογματικού πλουραλισμού, η οποία δέχεται ότι όλες οι θρησκείες είναι καλές, λατρεύουν το ίδιο Θεό και είναι διαφορετικοί δρόμοι αναγωγής σ’ Αυτόν!

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα τα διαδικτυακά ισλαμο-παπικά  σεμινάρια, «θα τελειώσουν κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μεγάλου Τζαμιού της Ρώμης. Ο Ρότζιο ελπίζει ότι η σειρά θα ολοκληρωθεί στο τζαμί μόλις πέσει ο ήλιος, με ένα γεύμα φιλίας και αδελφότητας ως απτό σύμφωνο για την υπηρεσία του κοινού καλού όλων. Αυτό, γράφει ο Roggio, υπακούει στην ‘κατανόηση της μεγάλης θεϊκής χάρης του εγγράφου του Αμπού Ντάμπι’. Οι σειρές διαλέξεων θα δοθούν από κοινού από Καθολικούς και Μουσουλμάνους ομιλητές, οι οποίοι θα επιδιώξουν ‘διάλογο, γνώση και συνεργασία’ σχετικά με θέματα όπως η ‘Μαρία, μια γυναίκα της πίστης’, καθώς και η προσευχή, η αγνότητα, η φιλοξενία, η μη βία, η μετάνοια, η νηστεία και η ιθαγένεια»! Είναι όντως απίστευτα τα όσα βλάσφημα και ασεβή τόλμησε να ξεστομίσει ο παπικός «ιερωμένος» για το πρόσωπο της Παναγίας, η οποία είναι για την Εκκλησία μας η «τιμιωτέρα των Χερουβίμ και ενδοξοτέρα ασυγκρίτως των Σεραφείμ»!

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αποκαλύπτει και την «τιμή» που προσδίδει το Ισλάμ στην Θεοτόκο. Ιδού οι δαιμονικές αντιλήψεις γι’ Αυτήν: «… το Ισλάμ παρουσιάζει τη Μαρία, τη Μητέρα του Χριστού, ως “παντρεμένη” και πως “συνευρίσκεται” με τον Μωάμεθ στον παράδεισο, αποκάλυψε ο Ιμπραήμ. Σε ένα άρθρο για το περιοδικό Frontpage με τίτλο “Μωάμεθ και Παναγία” ο Ιμπραήμ ανέφερε ένα Χαντίθ (Ισλαμική κανονική παράδοση) όπου ο Μωάμεθ, ο προφήτης του Ισλάμ, δηλώνει: “Ο Αλλάχ θα με παντρέψει στον παράδεισο με την Μαρία, κόρη του Imran”. Επίσης ο πρώην αναπληρωτής υπουργός θρησκευτικών δωρεών της Αιγύπτου, Δρ. Salem Abdul Galil, δήλωσε ανοιχτά ότι μεταξύ άλλων βιβλικών γυναικών όπως η αδελφή του Μωυσή και η σύζυγος του Φαραώ, “προφήτης Μωάμεθ θα παντρευτεί την Παναγία στον παράδεισο”».

Ούτε το άγιο και άμωμο πρόσωπο της Θεοτόκου γλύτωσε από την  νοσηρή και δαιμονόπληκτη φαντασία του Μωάμεθ, ο οποίος είχε συγκεντρώσει ολόκληρο στρατό ερωμένων και μαζί τους την εννεάχρονη Αϊσά! Και βέβαια, ο δυστυχής εκείνος, και πεπλανημένος βεδουίνος έχει ίσως το «ελαφρυντικό» ότι δεν είχε φωτιστεί από το φως το Χριστού. Μπορεί να έχει το ελάχιστο ελαφρυντικό ο παπικός «ιερωμένος» Gian Matteo Roggio, ο οποίος θεωρεί την Παναγία ως «μουσουλμάνα» και δέχεται, εμμέσως, πλήν σαφώς, ότι είναι «παντρεμένη στον παράδεισο» με τον Μωάμεθ; Μπορεί να έχει το παραμικρό ελαφρυντικό, την ελάχιστη δικαιολογία η «εκκλησιαστική» του αρχή, το Βατικανό και προσωπικά ο «Πάπας» για τις βλάσφημες απόψεις του για την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού; 

Περαίνοντας την ανακοίνωσή μας, μαζί με την φρίκη και τον αποτροπιασμό μας για την βεβήλωση της Παναγίας μας, θα θέλαμε να επισημάνουμε για πολλοστή φορά την πεποίθησή μας, ότι ο αιρετικός Παπισμός έχει αποβάλει και το τελευταίο ίχνος ιεροπρέπειας και σεβασμού των ιερών προσώπων της χριστιανικής πίστεως. Όλα έχουν τεθεί στο «βωμό» των πολιτικών και κοσμοκρατορικών επιδιώξεων του Βατικανού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο στόχος του, που είναι η αναγνώριση του «Πάπα» ως του πρώτου παγκόσμιου θρησκευτικού ηγέτη. Είναι αποδεδειγμένο πια, (και μέσω επισήμων κειμένων), ότι ο Παπισμός στοχεύει να ηγηθεί της νέας θρησκευτικής πραγματικότητας, την οποία «σμιλεύει» η Νέα Τάξη Πραγμάτων, της εφιαλτικής Πανθρησκείας του ταχέως ερχομένου Αντιχρίστου! Στην υλοποίηση αυτού του ανίερου και δαιμονικού σχεδίου δεν δίστασε να μπλέξει και το ιερότατο Πρόσωπο της Θεοτόκου! Την εφιαλτική αυτή πραγματικότητα δυστυχώς αδυνατούν, ή δεν θέλουν, να διακρίνουν οι Ορθόδοξες εκκλησιαστικές ηγεσίες, οι οποίες απλά παρακολουθούν άφωνες τις εξελίξεις των γεγονότων.    

 Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών
Ιερά Μονή Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου
Powered by active³ CMS - 1/12/2021 5:28:23 πμ