ο Σάββατο, προ της Κυριακής των Βαΐων, 23 του μηνός Απριλίου ε.έ., τιμήθηκε εις την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, η εορτή της μνήμης του εγερθέντος αγίου και δικαίου φίλου του Χριστού Λαζάρου, πρώτου Επισκόπου Κιτίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου, συμπαραστατούμενος μεταξύ των άλλων κληρικών και υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Κύριλλου Κεχαγιόγλου.

Στην ομιλία του προς το παριστάμενο Εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης υπογράμμισε ότι με την φράση «Δεύρο Έξω», που απευθύνει ο Κύριος στον Λάζαρο, μας καλεί όλους να βγούμε από την φθορά και τον θάνατο, ώστε να ζήσουμε την ζωή της Καινής Κτίσεως.

Με το γεγονός της Αναστάσεως του Λαζάρου, ο Κύριος καταργεί τον θάνατο και μας φανερώνεται ως Αρχηγός της ζωής και ως Μόνος έχοντα επί του θανάτου κυριότητα, επεσήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του για να καταλήξει λέγοντας, η Έγερση του Λαζάρου αποτελεί το προμήνυμα της κοινής Ανάστασης, αρκεί πάντοτε να πιστεύουμε αληθινά.

Εκ της Ιεράς ΜητροπόλεωςPrint-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης