Από την Ραβέννα στην Κύπρο

       Ο θεολογικός διάλογος της Εκκλησίας μας με τους Παπικούς υφίσταται εδώ και αρκετές δεκαετίες. Τα τελευταία όμως χρόνια παρατηρείται μία ιλιγγιώδης αύξηση των ταχυτήτων στον δρόμο προς την πολυδιαφημισμένη «ένωση των εκκλησιών». Σταθμός σ' αυτήν την πορεία αποτελεί το βέβηλο κείμενο της Ραβέννας. Γίνεται εμφανέστατο πλέον πως με διαφόρους τρόπους και εφευρετικές φόρμουλες μεθοδεύεται η κατ' ουσίαν αποδοχή του παπικού πρωτείου. Αυτό αποτέλεσε και το θέμα της Συνελεύσεως της Κύπρου. Τα γεγονότα και τα κείμενα έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους πιστούς της Εκκλησίας μας. Πολλοί αναγνώστες μας τα ζητούν ώστε να ενημερωθούν με το όλο θέμα. Θεωρήσαμε σημαντική την συλλογή αυτών των κειμένων και των σχετικών ειδήσεων σε μια θεματική ενότητα.


Απάντηση του π. Αναστασίου Γκοτσοπούλου στον π. Γεώργιο Τσέτση, σχετικά με τις συμπροσευχές και τα οικουμενιστικά ανοίγματα των Ορθοδόξων (30/11/09)
Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, Συμμετοχή της Εκκλησίας μας εις τον διάλογον ... (27/11/09)
Του Μητροπολίτου Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου. Ο Θεολογικός Διάλογος... έχει φθάσει οριστικά και αμετάκλητα πλέον στο τέλος του και μάλιστα έχει αποτύχει ... (3/11/09)
Η «Επιστημονική Ημερίδα» με θέμα «Ο Θεολογικός Διάλογος μεταξύ της Ορθοδόξου και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας»... (26/10/09)
...Ίσως αυτό φοβούνταν κάποιοι και ήθελαν τις Συνόδους των Ορθοδόξων Εκκλησιών να μην ασχολούνται με την ουσία του διαλόγου... (22/10/09)
Η είδηση για τις βιαιοπραγίες της κυπριακής αστυνομίας και του Μητροπολίτη Πάφου εις βάρος ορθοδόξων πιστών που διαμαρτύρονται... (21/10/09)
Απάντηση σ' όσους υποστηρίζουν ότι ο παπισμός δεν καταδικάστηκε ποτέ από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ ως αίρεση. (21/10/09)
Με αφορμή τη Συνάντηση της Μικτής Επιτροπής για το Θεολογικό Διάλογο στην Κύπρο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ράσκας... (20/10/09)
Σήμερα το πρωί τη στιγμή που πιστοί χριστιανοί ομολογητές βρίσκονταν στο Ναό του Αγίου Γεωργίου και προσεύχονταν... (20/10/09)
Του Αγιορείτου μοναχού Μωυσέως. άν δεν υπάρχει ακραιφνής κοινή πίστη, δεν μπορεί ν' αναγνωρίζεται πρωτείο τιμής σε κανένα... (19/10/09)
Επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον Μητροπολίτην Περγάμου σχετική με το κείμενο της Ραβέννας το 2007... (18/10/09)
Επιτέλους, μετά από αίτημα και πολλών Ιεραρχών, αλλά και πλήθους κληρικών, μοναχών και λαϊκών... (18/10/09)
Πάφος - Με διαμαρτυρίες σημαδεύτηκε η πρώτη μέρα του συνεδρίου της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής για το Θεολογικό Διάλογο... (17/10/09)
Η προσπάθεια των θεολόγων που εκπροσωπούν την Ορθόδοξο Εκκλησία να χαρακτηρίζουν το Ρωμαικαθολικισμό ως Εκκλησία... (17/10/09)
Επιστολή Του Καθηγητού Δογματικής Δημητρίου Τσελεγγίδη της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ απευθυνόμενη στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους (15/9/09)
Δημοσιεύθηκε επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχου[1] απευθυνομένη προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών με τη οποία ο Πατριάρχης... (10/10/09)
Από τον "Διάλογο της Αγάπης", εφεύρημα παραπλανητικό της Β´ Βατικανής, που αμέσως δέχθηκε ο Πατριάρχης Αθηναγόρας... (9/10/09)
Με έκπληξη όμως διαπίστωσα ότι ορισμένα εκκλησιαστικά πρόσωπα, που δεν ανήκουν στην Εκκλησία της Ελλάδος και ηγούνται της Επιτροπής... (8/10/09)
Για την Ορθοδοξία μας: Επιστολή Μητρ.Κονίτσης προς Αρχιεπίσκοπο για την Επιτροπή Διαλόγου στην Κύπρο... (1/10/09)
Στους λεγόμενους και αμετανοήτως, πλήν αδίκως και ανοήτως συνεχιζομένους θεολογικούς ή και ... (30/9/09)


Print-icon 


Εγγραφή στο κανάλι μας στο Viber
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης