Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους, 18-23 Μαΐου 2018


ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΤΟΠΟΥΣ

18 ΜΑΪΟΥ – 23 ΜΑΪΟΥ 2018

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΙΕΡΙΧΩ – ΒΗΘΛΕΕΜ – ΓΑΛΙΛΑΙΑ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ

ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΙΑΣ TRAVEL
www.ionia.at
23410 20815, 697 95 97 588, 694 654 1961

 

1η ημέρα Παρασκευή 18 Μαΐου  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΘΗΝΑ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ:

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Μακεδονία στις 9:30 το πρωί από όπου με πτήση της Aegean αναχωρούμε για Αθήνα στις 11:35 το πρωί. Άφιξη στην Αθήνα στις 12:25. Αναχώρηση για Τελ Αβίβ με την πτήση της Aegean στις 16:30 . Άφιξη στο Τελ Αβίβ στις 18:30 το απόγευμα. Αναχώρηση για Ιεροσόλυμα. Καθοδόν θα σταματήσουμε στη Λύδδα για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Μεγαλομάρτυρος.  
Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο.

2η ημέρα Σάββατο 19 Μαΐου ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ:

Πρωινό και αναχώρηση:

Ξενάγηση στα Ιεροσόλυμα
Πανίερος Ναός της Αναστάσεως:
Το ιερότερο προσκύνημα σ΄ολόκληρο τον κόσμο…
Τον ιερό αυτόν ναό έκτισε η Αγία Ελένη (325-335 μ.Χ.). Στο πέρασμα του χρόνου καταστράφηκε και ξανακτίσθηκε αρκετές φορές.
α.) Αγία Αυλή: Σ΄αυτον τον χώρο γίνεται η τελετή του Νιπτήρος την Μ. Πέμπτη.
β.) Ο ιερός και φρικτός Γολγοθάς: Καθώς μπαίνουμε στο Ναό της Αναστάσεως αμέσως δεξιά ανεβαίνουμε στον φρικτό Γολγοθά (5,50μ.από το δάπεδο του ναού) όπου σήμερα υπάρχει διαμορφωμένος ναός. Κάτω από την Αγία Τράπεζα υπάρχει το άνοιγμα όπου στήθηκε ο Σταυρός του Κυρίου μας. Στην νότια πλευρά της Αγίας Τραπέζης διακρίνεται ρωγμή στο βράχο η οποία δημιουργήθηκε από τον σεισμό την ώρα της Σταυρώσεως.
γ.) Η Αγία Αποκαθήλωση: Ακριβώς μπροστά στον Άγιο Γολγοθά βρίσκεται ο τόπος όπου ο Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας και ο Νικόδημος απέθεσαν το Πανάγιο Σώμα του Κυρίου, αφού Το κατέβασαν από το Σταυρό, για να Του αποδώσουν νεκρικές τιμές.
δ.) Ο Πανάγιος Τάφος: Λίγα μέτρα πιο πέρα δεσπόζει το Ιερό Κουβούκλιο το οποίο είναι δίχωρο. Στο πρώτο μέρος φυλάσσεται ο Άγιος Λίθος, δηλαδή τμήμα από την ταφόπετρα με την οποία σφράγισαν τον Τάφο του Χριστού, ενώ στο δεύτερο βρίσκεται ο Πανάγιος και Ζωοδόχος Τάφος του Κυρίου μας.
ε.) Ο κυρίως ναός: Απέναντι από το Ιερό Κουβούκλιο θα αντικρίσουμε τον Ναό της Αναστάσεως (νωρίτερα ο ίδιος όρος αναφέρθηκε για να δηλώσει ολόκληρο το οικοδόμημα) όπου θα εισέλθουμε διά μιας μεγαλοπρεπούς αψίδος της «Βασιλικής Καμάρας».
στ.) Παρεκκλήσια: Μέσα στο ίδιο οικοδόμημα υπάρχουν και τα εξής παρεκκλήσια όπου θα προσκυνήσουμε: 1) «Μη μου άπτου», στον τόπο αυτό ο Κύριος Αναστημένος εμφανίστηκε στην Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή και δεν της επέτρεψε να Τον αγγίξει, 2) Της Μικρής φυλακής του Χριστού, 3) της «Φραγγελώσεως»,
4) του «Διαμερίσαντο», 5) του Αγίου Λογγίνου, 6) των «Κλαπών» ,7) του Δικαίου Αδάμ,
8) του Ακάνθινου Στεφάνου, 9) της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού κ.α.

Οδός του Μαρτυρίου:
Θα ακολουθήσουμε την μαρτυρική πορεία του Κυρίου μας από το Πραιτώριο προς τον Αγιο Γολγοθά. Κύρια σημεία που θα συναντήσουμε: το βράχο όπου ακούμπησε με το χέρι Του ο Χριστός, τον τόπο όπου έπεσε και κατόπιν αγγάρευσαν τον Σίμωνα τον Κυρηναίο για την μεταφορά του Σταυρού και το σπίτι της Αγίας Βερονίκης όπου η Αγία σκούπισε τον ιδρώτα και το αίμα από το πρόσωπο του Κυρίου.

Πραιτώριο:
(τόπος δίκης και φυλάκισης του Χριστού) αυτό ήταν το μέγαρο όπου διέμενε ο Ρωμαίος ηγεμόνας Πόντιος Πιλάτος, διεξάγονταν οι δίκες και φυλακίζονταν οι εγκληματίες. Εδώ έσυραν οι Εβραίοι τον Κύριο για να καταδικαστεί. Εδώ εμπαίχθηκε, φραγγελώθηκε και φυλακίσθηκε.
α) Πύλη Αγίου Στεφάνου: Από αυτήν διήλθε ο Πρωτομάρτυρας οδηγούμενος στο μαρτύριο.
β) Ιερά Μονή Αγίων Ιωακείμ και Άννης: Σ’ αυτόν τον τόπο βρισκόταν το σπίτι των Αγίων Θεοπατόρων όπου γεννήθηκε η Παναγία.
γ) Φυλακή Αποστόλου Πέτρου: Από αυτήν αποφυλακίστηκε ο Απόστολος με την παρέμβαση Αγγέλου.
ε) Ιερά Μονή Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής
στ) Γεθσημανή: Τάφος της Θεοτόκου.
Εισερχόμενοι στο ναό θα συναντήσουμε μία κλίμακα με 48 σκαλοπάτια πού μας κατεβάζει στον κυρίως ναό πού είναι σταυρόσχημος. Στο 22ο σκαλοπάτι υπάρχουν δύο παρεκκλήσια των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, όπου και οι τάφοι τους, και αριστερά του Αγίου Ιωσήφ του μνήστορος. Στο μέσον της εκκλησίας δεσπόζει το Ιερό Κουβούκλιο όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας μας.
ζ) Ιερός Ναός Αγίου Στεφάνου: Τόπος μαρτυρίου του πρωτομάρτυρος.
η) Κήπος Γεθσημανή: Αγαπημένος τόπος προσευχής του Χριστού. Εδώ συνέβη και η προδοσία. Σήμερα υπάρχει ναός των Παπικών που ονομάζεται «Βασιλική της αγωνίας». Στο εσωτερικό του θα προσκυνήσουμε το βράχο όπου προσευχόταν γονατιστός ο Κύριος πριν από την σύλληψή Του.

Το Βράδυ θα συμμετέχουμε στην Αγρυπνία που θα τελεστεί στον Πανάγιο Τάφο.

3η ημέρα Κυριακή 20 Μαΐου ΒΗΘΛΕΕΜ  :

Πρωινό και ξενάγηση:
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ.
α.) Βηθλεέμ : Θα επισκεφτούμε το Άγιο Σπήλαιο για να προσκυνήσουμε τον τόπο της Γεννήσεως και την Αγία Φάτνη.
α2.) Τόπος Μαρτυρίου των Νηπίων – Σφαγή των Νηπίων.
β.) Χωριό των Ποιμένων
γ.) Ιερά Μονή Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου
δ.) Ιερά Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου

4η ημέρα Δευτέρα 21 Μαΐου ΒΗΘΛΕΕΜ-ΓΑΛΙΛΑΙΑ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ:

α) Φρέαρ του Ιακώβ: Τόπος όπου συνομίλησε ο Κύριος με την Σαμαρείτιδα και μαρτύρησε ο Άγιος Φιλούμενος
β) Όρος Θαβώρ: Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε για το Άγιο και Θεοβάδιστο όρος Θαβώρ, όπου ο Κύριος μεταμορφώθηκε μπροστά στους τρεις μαθητές Του. Έχει ύψος 562 μ.
γ) Αγία Πόλη Ναζαρέτ: Σ΄ αυτήν την πόλη η Παναγία Παρθένος έλαβε την χαρμόσυνη είδηση της συλλήψεως του Θεανθρώπου. Ο Ναός, αφιερωμένος στόν «Ευαγγελισμό», είναι κτισμένος δίπλα στην πηγή απ’ όπου η Θεοτόκος αντλούσε νερό και εκεί όπου έλαβε χώρα ο Ευαγγελισμός Της.
δ) Κανά της Γαλιλαίας: Ο τόπος όπου ο Θεάνθρωπος θαυματούργησε για πρώτη φορά. Θα προσκυνήσουμε στο μοναστηριακό ναό του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου μέσα στον οποίο σώζονται δύο από τις πέτρινες υδρίες (στις οποίες το νερό μετεβλήθηκε σε κρασί). Κοντά στο μοναστήρι υπάρχουν ερείπια από την οικία του Αποστόλου Ναθαναήλ.
ε) Καπερναούμ: Παραλιακή πόλη της Τιβεριάδος στην οποία έγινε η κλήση των μαθητών Ανδρέου και Πέτρου στο Αποστολικό αξίωμα. Στην εποχή του Χριστού είχε πολλούς κατοίκους. Υπήρχε συναγωγή και τελωνείο λόγω της μεγάλης εμπορικής κίνησης, σ’ αυτό εργαζόταν ο Απόστολος Ματθαίος προ της κλήσεώς του. Επίσης ήταν το κέντρο των κηρυκτικών εξορμήσεων του Κυρίου και εδώ επιτέλεσε αρκετά θαύματα, σήμερα υπάρχει Ορθόδοξο Μοναστήρι μ’ έναν ωραιότατο ναό των Αγίων Αποστόλων.
στ) Όρος Μακαρισμών: Φεύγοντας από την Καπερναούμ, δεξιά συναντούμε το «Όρος των Μακαρισμών» όπου έλαβε χώρα η «επί του όρους ομιλία» του Κυρίου μας. Σ’ αυτήν κεντρικό σημείο κατέχουν οι «Μακαρισμοί » (εξ ων και το όνομα). Στα πεδινά του βουνού ο Χριστός χόρτασε θαυματουργικά το πλήθος των 5.000 ανδρών συν τις γυναίκες και τα παιδιά τους.
ζ) Τιβεριάδα: Θα προσκυνήσουμε τον μεγαλοπρεπή ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων.

5η ημέρα Τρίτη 22 Μαΐου ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΙΧΩ:

Πρωινό και αναχώρηση:
α) Ιερά Μονή Χοτζεβά: Κτίσθηκε τον 5ο αιώνα από τον Άγιο Ιωάννη τον Χοτζεβίτη. Η παράδοση συνδέει τον τόπο με δύο Δικαίους, τόν Προφήτη Ηλία και τον Θεοπάτορα Ιωακείμ. Ο πρώτος, γύρω στα 900 π.χ. κατέφυγε εδώ για να κρυφθεί σ’ ένα σπήλαιο (βρίσκεται πάνω από το Καθολικό της Μονής). Τροφή του έφερνε ένα κοράκι κάθε δειλινό. Εννέα αιώνες αργότερα ο Ιωακείμ είχε στην ιδιοκτησία του όλη αυτήν την περιοχή. Ερχόταν στο ίδιο σπήλαιο καί προσευχόταν για να του χαρισθεί παιδί. Εδώ πήρε την υπόσχεση από το Θεό για τη γέννηση της Παναγίας.
β) Σαραντάριο Όρος: Σ’ αυτόν τον τόπο διέμεινε ο Κύριος 40 ημέρες, μετά την βάπτισή Του, νηστεύοντας και προσευχόμενος. Εδώ δέχτηκε τους τρεις πειρασμούς από τον Διάβολο. Στην κορυφή του βουνού υπάρχει μοναστήρι.
γ) Ιεριχώ: Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Προφήτου Ελισαίου όπου σώζεται η συκομορέα στην οποία ανέβηκε ο Ζακχαίος
γ1) Ιορδάνης Ποταμός. Θα τελεσθεί Αγιασμός στο αυθεντικό σημείο του ποταμού που βαπτίστηκε ο Χριστός μας.
δ) Ιερά Μονή Οσίου Γερασίμου του Ιορδανίτου: Είναι κτισμένη πάνω από το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσε ο Ιωσήφ με την Παναγία και τον νεογέννητο Χριστό, οδεύοντας προς τη Αίγυπτο.
ε-1) Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας: Η Βηθανία (=οίκος φοινίκων) απέχει 2χλμ. από την Ιερουσαλήμ. Έχει 5000 κατοίκους. Το Καθολικό της Μονής τιμάται στην Ανάσταση του Λαζάρου καθώς και στις δύο αδελφές του Μάρθα και Μαρία. Μέσα στο ναό φυλάσσεται ο Λίθος όπου κάθησε ο Χριστός μετά τη συνάντηση με τη Μάρθα αναμένοντας τη Μαρία.
ε-2β) Τάφος του Αγίου Λαζάρου: Απέχει 1χλμ. από τη Μονή. Δυστυχώς είναι στα χέρια των Μωαμεθανών και γι’ αυτό είναι εντελώς απεριποίητος. Ο Άγιος Λάζαρος μετά την ανάστασή του κατέφυγε στην Κύπρο όπου βαπτίσθηκε από τους Αποστόλους και χειροτονήθηκε επίσκοπος Κιτίου (Λάρνακας). Εκεί έζησε 30 χρόνια μέχρι τον θάνατο του. Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει δύο τάφους.!
ζ) Ιερά Μονή Μικρής Γαλιλαίας

6η ημέρα Τετάρτη 23 Μαΐου ΒΗΘΛΕΕΜ- ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΟΡΕΙΝΗ – ΟΡΟΣ ΣΙΩΝ:

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ( ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ )
α) Ιερά Μονή Καταμόνας
β) Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού
γ) Ορεινή – ΤΟ ΓΕΝΕΣΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Ελεύθερος χρόνος στα Ιεροσόλυμα. Τελευταία επίσκεψη στα Άγια Προσκυνήματα της Ιερουσαλήμ.

Αναχωρούμε για το Αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ. Αναχωρούμε για Αθήνα στις 19:20  το βράδυ με πτήση της Αegean . Άφιξη στην Αθήνα στις 21:30 το βράδυ. Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη στις 23:15 το βράδυ. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη στις 00:10 το βράδυ.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣ TRAVEL ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σας συνιστούμε να ε ν ε ρ γ ή σ τ ε     ε γ κ α ί ρ ως για την έκδοση των διαβατηρίων σας. Προσοχή στα διαβαήρια να μην έχουν ημερομηνία λήξης κάτω από 7 μήνες πριν την αναχώρηση!

Περιλαμβάνονται:
• Διαμονή σε ξενοδοχείο Α (4 αστέρων) με πρόγευμα και δείπνο (Ημιδιατροφή) στη Βηθλεέμ.
• Φόροι Αεροδρομίων
• Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις εκδρομές όπως το πρόγραμμα
• Μεταφορά στον Άγιο Σάββα
• Ανάβαση στο όρος Θαβώρ.
• Ξενάγηση
• Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
• Συνοδός/Ξεναγός
• Αχθοφορικά

Δεν περιλαμβάνονται:
Είσοδοι σε μουσεία ,  αρχαιολογικούς Χώρους ,  ποτά.

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΙΑΣ TRAVEL - www.ionia.at
ΚΑΥΚΑΣΟΥ 4, 61100 ΚΙΛΚΙΣ

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 23410 20815 , 697 95 97 588 , 694 654 1961Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης