Ορθόδοξοι Άγιοι της Δύσης

Ένας σύγχρονος ενάρετος κληρικός- Αμερικανός προσήλυτος- ο π. Σεραφείμ Ρόουζ, ερεύνησε σε βάθος τις Ορθόδοξες ρίζες στην Δύση κυρίως μέσα από τους βίους των κατ' εξοχήν εκφραστών της ορθής Πίστης της Εκκλησίας, δηλαδή των Αγίων. Το συμπέρασμά του ήταν αναμενόμενο αλλά και συγκλονιστικό για όσους θεωρούν την πίστη τους σχετική με αυτήν της αρχαίας Εκκλησίας: Ο δυτικός κόσμος ήταν καθαρώς Ορθόδοξος, με την ίδια ευλάβεια, άσκηση και την ίδια τοποθέτηση που είχαν οι ανατολικές Ορθόδοξες χώρες.

Ακολουθώντας αυτήν την τακτική δημοσιεύουμε βίους Αγίων του δυτικού κόσμου (πριν από σχίσματα, μεταρρυθμίσεις και λοιπές αποκλίσεις), όχι μόνον για να τιμήσουμε τους Αγίους αλλά για να προβληματίσουμε όσους κατάγονται από αυτά τα μέρη και ποθούν ειλικρινά την Αλήθεια και την ένωση με την Μία, Αγία, Καθολική Εκκλησία του Χριστού. Τα παραδείγματα (Άγιοι) είναι ο ασφαλέστερος δρόμος γι' αυτόν τον προορισμό. 


Βιογραφία της Αγίας (1/4/2017)
Ορθόδοξοι Άγιοι της Δύσης προ του σχήσματος... (23/9/2016)
Άγιοι της Γαλατίας: Μετάφρασις από το έργο Vita Patrum του αγίου Γρηγορίου Τουρώνης... (12/1/2012)
Ορθόδοξοι Άγιοι της Βρετανίας. Οι Άγιοι Οσβάλδος Βασιλεύς Νορθουμβρίας και Αϊδανός Επίσκοπος Λίντισφαρν... (6/11/2011)
Ο ΆΓΙΟΣ ΚΟΛΟΥΜΠΑ Η μνήμη του εορτάζεται στις 9 Ιουνίου... (9/6/2011)
Ο άγιος πατήρ ημών Βονιφάτιος, ονομαζόμενος αρχικά Ουινφρίδος, γεννήθηκε περί το 672 κοντά στο Εξετερ, στην δυτική εσχατιά... (6/6/2011)
Η αγία Χίλντα ήταν στενή συγγενής του βασιλέα Έντουιν της Νορθουμβρίας, ενός από τα επτά βασίλεια... (18/11/2010)
Ματαιότης ματαιοτήτων, λέγει ο Εκκλησιαστής, τα πάντα ματαιότης1. Είναι αλήθεια λοιπόν πως όλα όσα γίνονται στον κόσμο είναι ματαιότης... (23/10/2010)
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ (λατινικά: Patricius, ιρλανδικά: Naomh Pádraig) ήταν ένας Κέλτης Βρετανός και χριστιανός ιεραπόστολος... [9/4/20110]
Ο ΑΓΙΟΣ ΔΑΒΙΔ γεννήθηκε τον έκτο αιώνα στην Ουαλία. Από νεαρά ηλικία εκάρη μοναχός και σπούδασε πολλά χρόνια όντας ιερέας... (9/3/2010)
Ο ΆΓΙΟΣ ΆΛΜΠΑΝ ήταν ο πρώτος μάρτυρας στα Βρετανικά Νησιά˙ θανατώθηκε στο Verulamium (το σημερινό Saint Albans ... (5/3/2010)


Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης