Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τις εκτρώσεις

Στην Εγκύκλιο 2426 της 1ης Απριλίου 1986 προς τον ευσεβή Λαό, το Πλήρωμα της Εκκλησίας της Ελλά­δος, μεταξύ των άλλων γράφονται και τα εξής:

«...Γιατί το έμβρυο, όπως είπαμε, είναι πλήρης, τέ­λειος και ολόκληρος άνθρωπος από την στιγμή της συλ­λήψεως. Και συνεπώς η έκτρωση είναι φόνος. Φόνος εκ προμελέτης. Είναι μια ενέργεια, που στερεί έναν άνθρωπον από το υπέρτατο αγαθό, την ζωή... και συνεπώς κά­θε γυναίκα που κάνει έκτρωση είναι ένας απαίσιος φο­νιάς. Και όχι μόνο η μητέρα, αλλά και ο πατέρας και κάθε πρόσωπο που συνεργεί στο απαίσιο αυτό έγκλημα, έστω και μόνο με συμβουλή και υπόδειξη, ειναι φονιά­δες».

«...και γι' αυτό κάθε ενέργεια που διακόπτει την ζωή ενός εμβρύου αποτελεί ειδεχθές έγκλημα. Και κάθε εί­δους συμβολή η συμβουλή για να γίνη έκτρωση, αποτε­λεί ηθική αυτουργία για φόνο. Γι' αυτό η Ιερά Σύνοδος, αφού εμελέτησε υπεύθυνα το θέμα, ...κάνει έκκληση σε όλους τους ευσεβείς χριστιανούς να αποφεύγουν με κάθε τρόπο την έκτρωση, γιατί αποτελεί φόνο εκ προμελέτης, αμαρτία θανάσιμη, πού τιμωρείται με αυστηρά εκκλη­σιαστικά επιτίμια, και, χωρίς μετάνοια, επιφέρει την στέρηση της βασιλείας του Θεού... Ευλογεί όλους εκεί­νους, που θέτουν επάνω από τις πρόσκαιρες δυσκολίες και σκοπιμότητες, την ευθύνη έναντι του Θεού και του μεγάλου χαρίσματος Του, της ζωής, και θέλουν να κυβερνάη την ζωή τους το φως του θελήματος του Θεού και το καθήκον.

Μετά πατρικών ευχών».

Έπονται οι υπογραφές των μελών της Ιεράς Συνόδου.

πηγή: Καρυγή ζωής: Σας ικετεύω μη μας σκοτώνετε!
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ
Αντικειμενική ενημέρωση για όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Εκδόσεις "Ορθόδοξος Κυψέλη"
Τηλ: 2310212659


Όσοι έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο συνήθως διαβάζουν επίσης τα παρακάτω:


Print-icon 


Εγγραφή στο κανάλι μας στο Viber
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης