Ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος είναι ιδιαιτέρως γνωστός και αγαπητός από το πλήθος των ομιλιών του, που κυκλοφορούν ανά τον κόσμο, κυρίως μεταξύ νέων ανθρώπων. Ο Πανιερώτατος ξεκίνησε ως μοναχός στο Άγιον Όρος υπό την καθοδήγηση του μακαριστού οσίου Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού. Είναι γνήσιος φορέας αυτού του παραδοσιακού μοναχικού πνεύματος, την αύρα του οποίου αποπνέουν οι λόγοι του, δηλαδή, την πιστότητα στην ιερά Παράδοση και τα Ορθόδοξα δόγματα σε συνδυασμό με την απλοϊκή και πρακτική παράθεση.

Οι ομιλίες του Μητροπολίτου Αθανασίου είναι στήριγμα και παρηγοριά στον σύγχρονο άνθρωπο. Για όσους προτιμούν να τις μελετήσουν πιο ενδελεχώς έχει ξεκινήσει η προσπάθεια απομαγνητοφωνήσεως αυτών και μπορείτε να τις διαβάσετε στα παρακάτω αρχεία.


Είναι μεγάλη ξεκούραση, παιδιά, πραγματικά ο άνθρωπος να αφιερώσει έστω και λίγο χρόνο στη ζωή του για να προσευχηθεί... (12/11/2011)
Απομαγνητοφωνημένη ομιλία Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, που έγινε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα: Τι είναι η αμαρτία ... (17/10/2011)
Απομαγνητοφωνημένη ομιλία του Μητροπολίτου Λεμεσού κ. Αθανασίου, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το ιατρείο που λέγεται Εκκλησία... (5/10/2011)


Print-icon 


Εγγραφή στο κανάλι μας στο Viber
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης