Την Ορθοδοξία ασπάστηκε ένας πρώην προτεστάντης ιερέας, στην περιοχή του Ίρκουτσκ, μετά από δεκαοχτώ ολόκληρα χρόνια διακονίας.

Ο πρώην Προτεστάντης κληρικός π. Ίγκορ χειροτονήθηκε ιερέας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και λειτουργεί σε ένα χωριό στον ιερό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Να σημειωθεί, ότι όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε, από το 1990 άρχισε να συμμετέχει σε συνεδρίες της προτεσταντικής Εκκλησίας.

Επίσης, τόνισε ότι ταξίδευε από χωριό σε χωριό ως ιεραπόστολος, και έκανε χιλιάδες κηρύγματα όλα αυτά τα χρόνια για το προτεσταντισμό.

Μέρα με την ημέρα υπογράμμισε, ένιωθε μια απογοήτευση για τον Προτεσταντισμό, και έβλεπε μια Εκκλησία κενή.

Ο π. Ίγκορ αμέσως άρχισε να διαβάζει πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και καθημερινά συνομιλούσε με ιερείς, με αποτέλεσμα να λάβει την απόφαση να γίνει ιερέας και η οικογένειά του να επιστρέψει στην Ορθοδοξία.

Σε συνέντευξή του ο π. Ίγκορ μεταξύ άλλων τόνισε, ότι τα βιβλία που τον βοήθησαν να ασπαστεί την Ορθοδοξία ήταν του Μητροπολίτη Σουρόζ Αντώνιου, του Αγ. Ιωάννη της Κροστάνδης, του πρωθ. Αλεξάνδρου Σμέμαν και του Αγίου Νικολάου της Ιαπωνίας.

Ο καθένας που αναζητά την αλήθεια, να είναι βέβαιος ότι θα την βρεί. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας”, πρόσθεσε κλείνοντας ο π. Ίγκορ.

πηγή:romfea.gr


Όσοι έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο συνήθως διαβάζουν επίσης τα παρακάτω:


Print-icon 


Εγγραφή στο κανάλι μας στο Viber
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης