Μητροπολίτης Καστορίας: ''Την Μακεδονία θέλουμε και ας τρώμε πέτρες''

Στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που πραγματοποιείται αυτή την ώρα μπροστά από το κτήριο της Περιφερειακής Eνότητας Καστοριάς μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

''Συναχθήκαμε σήμερα Σεβασμιώτατε, αγαπητοί μου συμπατριώτες Καστοριανοί για να δώσουμε σήμερα την δική μας μαρτυρία για τη Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι μία και θα είναι πάντοτε Ελληνική. Συναχθήκαμε στην Βυζαντινή μας πόλη κάτω από τη σκιά των Βυζαντινών μας Ναών αλλά και το άγρυπνο μάτι του Εθνεγέρτη Γερμανού Καραβαγγέλη και του Πρωτομάρτυρα του Μακεδονικού Αγώνος Παύλου Μελά για να διατρανώσουμε απόψε πως δεν χαρίζουμε το όνομα της Μακεδονίας στο γειτονικό κρατίδιο, γιατί δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου'' ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Σεραφείμ πρόσθεσε: ''Η Μακεδονία λοιπόν δεν είναι ο μαχαλάς που μπορεί να έχει την άλφα ονομασία, και μετά από λίγα χρόνια να έχει μια διαφορετική ονομασία. Η Μακεδονία είναι το θεμέλιο του παγκοσμίου πολιτισμού, γι' αυτό και η Ιερά Σύνοδος τόνισε ότι δεν χαρίζουμε σε κανέναν το όνομα της Μακεδονίας''.

Στην συγκλονιστική ομιλία του ο Μητροπολίτης Καστορίας κλείνοντας υπογράμμισε: ''Το 1953 ο νομπελίστας ο Σεφέρης βρέθηκε στην Κύπρο, κι εκεί είδε γραμμένο σε έναν τοίχο και το αποτύπωσε. Έγραφε το εξής χαρακτηριστικό και αυτό πρέπει να είναι το σύνθημά μας, «Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες». Κι εμείς τί θέλουμε; Την Μακεδονία θέλουμε κι ας τρώμε πέτρες''.


Αναδημοσίευση από:
http://www.romfea.gr/diafora/22169-kastorias-tin-makedonia-theloume-kai-as-trome-petresPrint-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης