Στο χώρο αυτό της ιστοσελίδας μας μπορεί ο αναγνώστης να περιηγηθεί σ' ένα δείγμα από τις επιστολές που λαμβάνουμε μέσω  του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τις σχετικές απαντήσεις του Καθηγουμένου της Μονής μας.

Πιστεύουμε πως το κεφάλαιο αυτό είναι εξόχως σημαντικό αφού ο διάλογος οικοδομεί, βοηθά στην διαμόρφωση ορθών θέσεων αλλά μπορεί να διδάξει και τρίτους οι οποίοι να προβληματίζονται από παρόμοια θέματα.
      
Άλλωστε έχουμε υποχρέωση να απαντούμε σε κάθε απορία ή ένσταση συστοιχούντες προς την Αγιογραφική ρήση που μας καλεί να είμαστε «έτοιμοι αεί προς απολογίαν παντί τω αιτούντι» (Α' Πέτρ. 3,15).


Ιερά Μονή Παρακλήτου (9/8/2016)
Τι είναι η λεγόμενη πίτα ή το ψωμί του Γέροντος Παϊσίου ή για να το πούμε ορθότερα ή "πίτα της Νέας Εποχής"... (15/1/10)
...Είναι απαράδεκτο και πνευματικά προβληματικό να κηρύττει κάποιος κάτι για το οποίο η γνώση του είναι ελλιπής... (31/7/09)
Εξέλιπε η ελπίς της "Ενώσεως... και η αιτία: Η γρίπη των Χοίρων... (22/7/09)
Πολλοί ρωτούν: "Όσοι είναι καλοί άνθρωποι αλλά είναι εκτός Εκκλησίας θα σωθούν;". Απαντητική επιστολή του Γέροντος της Μονής. (1/6/09)
Είναι μέρος της Αγίας Γραφής των χριστιανών η Παλαιά Διαθήκη; Τί μας ενδιαφέρουν οι Ιστορίες των Εβραίων; Σύντομη απάντηση στις παραπάνω απορίες. (8/2/09)
Είδα στον ύπνο μου ξημερώματα ... να μου λέει κάποια πράγματα μια γυναίκα που φορούσε άσπρα, ήταν ξανθιά με γαλανά μάτια και πάρα πολύ όμορφη... (5/9/08)
Χριστιανός και θάνατος. Επιστολή του Γέροντος προς μια πενθούσα ψυχή, που αιφνιδίως έχασε τον αδελφό της (1/6/08)
Σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας αν και ομολογουμένως δεν ήταν και τόσο ευχάριστη, διότι πρόκειται μάλλον για ένα ... (24/10/07)
Ερώτηση: Πριν λίγες ημέρες άκουσα ότι έφθασαν τα χρόνια του Αντιχρίστου. Είναι αλήθεια; Και αν ναι, πόσο σύντομα; Περιμένω απάντησή σας... (4/11/07)
Μάγια. Η παραπληροφόρηση γύρω από το θέμα της μαγείας και διαφόρων σατανιστικών διαδικασιών (μαντεία, αστρολογία, πνευματισμός κτλ.)... (11/9/2007)
Απάντηση του Γέροντος της μονής σε ένα νέο που ρωτάει γιατί υπάρχει κρίση στον γάμο σήμερα. (10/12/07)
Με βασανίζει ένα ερώτημα. Εάν ποτέ πεθάνει στο χειρουργείο ένας ασθενής όχι από αμέλεια αλλά από μη σωστή επιλογή... (2/3/08)
Απάντηση του Γέροντος σε μία ευλαβή ψυχή από το εξωτερικό που ανησυχεί γιά την προδοσία της Ορθοδοξίας από τους οικουμενιστές. (12/3/08)


Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης