του Πρωτοπρ. π. Κυριακού Τσουρού
 Γραμματέως της Σ.Ε. επί των αιρέσεων
 Προέδρου του Πν. Σ. της Π.Ε.Γ.

Είναι γνωστό ότι πολλές παραθρησκευτικές ομάδες χρησιμοποιούν ποικίλα προσωπεία για να προωθήσουν τις θέσεις τους. Μερικά απ’ αυτά είναι δραστηριότητες δήθεν κοινωνικής προσφοράς, όπως "αντιναρκωτικός αγώνας", "μαραθώνιοι", πυροπροστασία, "φιλανθρωπικές επισκέψεις", εθελοντισμός ή επιστημονικές δήθεν κατακτήσεις που δίνουν "λύση" σε όλα τα προβλήματα, από τα ναρκωτικά, την ψυχοπάθεια, τους πόνους, την ανάπτυξη του εγκεφά¬λου, το AIDS, μέχρι και την κλωνοποίηση.

Έτσι τον τελευταίο καιρό είδαμε να προβάλλεται από τα ΜΜΕ η "μεγάλη επιτυχία" της κλωνοποίησης της "Εύας", στην αρχή, κι έπειτα δύο "Αδάμ", από την παραθρησκευτική οργάνωση των Ραελιανών. Στόχος τους, λένε, η "κατάκτηση της αθανασίας". Κι όλα αυτά με εντολή των εξωγήινων που δόθηκε στον αρχηγό της σέκτας Κλωντ Βοριλόν, πρώην αθλητικό συντάκτη και "Προφήτη και μεσσία της εποχής της επιστήμης", από το 1973.

Ο "μεσσίας" αυτός είναι γνωστός και στην Ελλάδα ήδη από το 1989, όταν επισκέφθηκε την χώρα μας σαν Ραέλ (από το Ρα=φως και El=θεός), σαν αγγελιοφόρος δηλαδή των "'Ελοχίμ-Δημιουργών" για να ιδρύσει την "Ελληνική Ραελική Κίνηση". Ντυμένος στα λευκά με κρεμασμένο στο στήθος το χαρακτηριστικό του μενταγιόν (συνδυασμός εξάλφας και σβάστικας, που το διαφοροποίησε αργότερα λόγω αντιδράσεων των Εβραίων), διεκήρυξε τότε ότι ήταν ο "Παράκλητος", τον οποίο είχε υποσχεθεί να πέμψει ο Χριστός. Ήλθε να μας διαβεβαιώσει ότι οι εξωγήινοι "Ελοχίμ" ήλθαν στη γη το 1975 και εδημιούργησαν τους ανθρώπους, ότι μας παρακολουθούν με τα διαστημόπλοιά τους και ότι αυτοί προκάλεσαν τον κατακλυσμό.

Όμως, με τις δικές τους κατευθύνσεις ο Νώε έφτιαξε ένα UFO ώστε να μπορέσει να εποικήσει πάλι τη γη μετά την καταστροφή. Ακόμη ο Vorilon βεβαιώνει ότι το 1975 ταξίδεψε με UFO στον πλανήτη των "Ελοχίμ" όπου συναντήθηκε με τον Μωϋσή, τον Βούδα, τον Μωάμεθ και τον Χριστό, οι οποίοι με τα μέσα της ανεπτυγμένης τεχνολογίας των "Ελοχίμ" επανήλθαν στη ζωή και ζουν σε ένα μεγάλο πλανήτη μαζί με 8.000 άλλους εκλεκτούς (βλ. περισσότερα στο βιβλίο του π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου, Νεοαποκρυφισμός, σελ. 261).

Η Ανάσταση του Χριστού ήταν, κατά τους Ραελικούς, το αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερα εξελιγμένης τεχνικής κλωνοποίησης. Ανάμεσα στους "Ελοχίμ" συγκαταλέγεται βεβαίως και ο Σατανάς και όλοι μαζί επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν "την χρυσή εποχή του διαπλανητικού πολιτισμού" που συμπίπτει με την "Εποχή του Υδροχόου" και που θα επιτευχθεί με την δημιουργία ενός "παγκοσμίου ανθρωπιστικού κόμματος", την προώθηση της "διανοιοκρατίας" στην θέση της δημοκρατίας, και την άσκηση του διαλογισμού.

Στα πλαίσια της "εποχής της επιστήμης" ο Ραέλ ιδρύει την Εταιρεία Clonaid μέσω της οποίας διαφημίζει ότι θα "πωλεί ανθρώπινους κλώνους" έναντι 200.000 € έκαστον, για να θεραπεύσει τον πόνο των άτεκνων ζευγαριών και για να οδηγήσει τους ανθρώπους στην αθανασία.

Η διευθύντρια της Clonaid Μπριζίτ Μπουασελιέ διακηρύσσει πως "δημιουργηθήκαμε από ανώτερα ανθρώπινα όντα, τα οποία δημιούργησαν το DNA μας", χωρίς να εξηγεί πώς βρέθηκαν αυτά τα ανώτερα όντα. Και συμπληρώνει ότι «Δεν πιστεύω στην ψυχή... για μένα το "animus", αυτό που μας δίνει ζωή, που μας κάνει ανθρώπους, που μας κάνει να σκεπτόμαστε ή να είμαστε δημιουργικοί, είναι το DNA. Πιστεύω, λοιπόν, στον γενετικό κώδικα». Έτσι στη θέση του Θεού θέτει τα ανώτερα εξωγήινα όντα.

Ο ίδιος ο Ραέλ γράφει: "Τώρα που ο άνθρωπος έφθασε στο φεγγάρι και είναι ικανός με την κλωνοποίηση να γίνει ο ίδιος δημιουργός μπορούμε κι εμείς να καταλάβουμε τους δημιουργούς μας".

Οι κλωνοποιήσεις πέντε συνολικά παιδιών που υποστηρίζει η κ. Μπουασελιέ ότι πραγματοποιήθηκαν στην Clonaid δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί. Η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται σε αναμονή των αποδείξεων. Εν τω μεταξύ ο Μάικλ Γκίλεν, ο πρώην επιστημονικός συντάκτης του ABC, που είχε επιστρατευθεί από την παραθρησκευτική αυτή οργάνωση για να εξασφαλισθεί η αντικειμενικότητα δήθεν του εγχειρήματος στην διενέργεια των τεστ για την επαλήθευση και εξακρίβωση της υποτιθέμενης κλωνοποίησης της "Εύας", παραιτήθηκε δηλώνοντας ότι ''η όλη υπόθεση είναι μια καλοστημένη φάρσα". Εξ άλλου, η ίδια η Clonaid αρνήθηκε να επιτρέψει σε ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες να επαληθεύσουν με γενετικές εξετάσεις τα πειράματά της.

Παρά την θύελλα αντιδράσεων από σύσσωμη την επιστημονική κοινότητα, αλλά και από Κυβερνήσεις πολλών χωρών, η Μπουασελιέ δείχνει να προχωρεί απτόητη και αδίστακτη στα σχέδιά της ''για το καλό του ανθρωπίνου γένους".

Η φερομένη ως αυτουργός αυτής της επικίνδυνης ''επιχείρησης" επεδίωξε να ''περάσει" την είδηση σαν επιστημονικό επίτεγμα και όχι σαν ''θρησκευτικό" πιστεύω της παραθρησκευτικης οργανώσεως του Ραέλ. Όμως ο ίδιος ο Ραέλ δηλώνει ότι "Δεν είμαι επιστήμονας... είμαι ένας πνευματικός ηγέτης και αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι θρησκευτικές πτυχές της κλωνοποίησης".

Περί τίνος πρόκειται λοιπόν; Περί επιστημονικού επιτεύγματος ή περί συνηθισμένου προσωπείου παραθρησκευτικής οργανώσεως, που στοχεύει στην άγρα θυμάτων;

Πάντως, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του σύγχρονου αυτονομημένου και χωρίς Θεό ανθρώπου, όπως διαμορφώνεται μέσα στις παραθρησκευτικές ομάδες της "Νέας Εποχής".

Το άμεσο μέλλον θα δείξει και σ' αυτήν την περίπτωση πόσο επικίνδυνη είναι η δραστηριότητα μερικών παραθρησκευτικών ομάδων ή θα αποκαλύψει ένα ακόμη προσωπείο και τέχνασμα των ''εμπόρων κάλπικης ελπίδας", από τα πολλά που χρησιμοποιούν για να βρίσκονται στο επίκεντρο της δημοσιότητας και να εκμεταλλεύονται τον πόνο, την ανάγκη και την άγνοια ή την αφέλεια και την δυστυχία ανύποπτων ανθρώπων.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
ΤΕΥΧΟΣ 31 σελ. 2-3


Όσοι έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο συνήθως διαβάζουν επίσης τα παρακάτω:


Print-icon 


Εγγραφή στο κανάλι μας στο Viber
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης