Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε αρ¬χηγός σατανιστικής σεξουαλικής σέκτας στο Kidwelly, παραθαλάσσιο χωριό της Ουαλλίας.

Ο Λονδρέζος Colin Batley, 48 ετών, καταδικάστηκε για περισσότερα από 20 σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος παιδιών. Το κατηγορητήριο περιελάμβανε και 11 βιασμούς.

Την απόφαση εξέδωσε ο δικαστής Paul Thomas, του Βασιλικού Δικαστηρίου του Swansea, ο οποίος δήλωσε στον κατηγορούμενο πως δεν επρόκειτο ποτέ να αποφυλακιστεί. «Είσαι κίνδυνος για τα παιδιά. Ο πληθυσμός χρειάζεται να προστατευθεί από σένα», δήλωσε ο Πρόεδρος.

«Υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι ανησυχίας και κίνδυνοι σε ενδεχόμενη αποφυλάκισή σου».
Τρεις γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της αμφισεξουαλικής συζύγου του Batley, Elain, που είχε κακοποιήσει σεξουαλικά στο σπίτι της αγόρια και κορίτσια στη διάρκεια «Μαύρων Λειτουργιών», καθώς και δύο άλλες γυναίκες, φυλακίστηκαν.

Οι συμμετέχοντες στις σατανιστικές αυτές συνάξεις φορούσαν μανδύες με κουκούλες και ανάποδους σταυρούς. Ένα λευκό ύφασμα απλωμένο επάνω σε τραπέζι μαζί με αναμμένα κεριά και θυμίαμα χρησιμοποιόταν σαν βωμός. Υπήρχαν δοχεία με φίδια και σατανιστικά σύμβολα. Το τελετουργικό συμπεριλάμβανε ύμνους και τελείωνε με ομαδικό σεξ. Η Elain Batley, 47 ετών, κρίθηκε ένοχη με τρεις κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική δραστηριότητα με παιδιά και φυλακίστηκε για οκτώ χρόνια. Ο δικαστής Paul Thomas της είπε «Ήσουν έτοιμη να εκτελέσεις τις διαταγές του συζύγου σου ακόμη και στις πιο απεχθείς συνθήκες. Υπήρξες πρόθυμο και αναπόσπαστο μέρος αυτών των ενεργειών».

Ο Batley, ως επαγγελματίας, διετέλεσε κατά διαστήματα security ασφαλείας προσώπων και εκτροφέας σκύλων και σιαμέζων γάτων.

Ο Batley και η γυναίκα του Elain είχαν αναμιχθεί με τον αποκρυφισμό από την περίοδο του γάμου τους, πριν τριάντα χρόνια. Είχαν εμμονή με τον Aleistair Crowley, τον πλέον διαβόητο σατανιστή του εικοστού αιώνα, τον αυτοαποκαλούμενο «Το Μεγάλο Θηρίο», που απέκτησε τόσο κακή φήμη, ώστε να μείνει γνωστός ως «ο πιο διεφθαρμένος άνθρωπος στον κόσμο». Είναι μάλιστα γνωστό ένα από τα εκδοθέντα κείμενα του Crowley που δηλώνει: «Όλες οι ενάρετες γυναίκες ας είναι άξιες περιφρόνησης. Η σεξουαλική πράξη με τον οποιονδήποτε δεν πρέπει απλά να επιτρέπεται, αλλά να ενθαρρύνεται».

Στη συνέχεια της δικαστικής διαδικασίας, η υπαρχηγός του Batley, Jacqueline Marling, 42 ετών, χαρακτηρίστηκε από τον δικαστή σαν «η αμέσως επόμενη υπεύθυνη στο ανατριχιαστικό αυτό δράμα» και καταδικάστηκε σε δωδεκαετή κάθειρξη. Το δικαστήριο την καταδίκασε για υπόθαλψη, υποβοήθηση και υποκίνηση σε βιασμό, παρακίνηση σε πορνεία, ανάρμοστη συμπεριφορά σε παιδιά και παρακίνηση παιδιών σε σεξουαλική δραστηριότητα. Ο Δικαστής Thomas της είπε: «Στην περίπτωση σας, συνεργάστηκαν δύο κακόβουλα πνεύματα. Δεν επέδειξες ίχνος μεταμέλειας ή συγκίνησης παρά μόνον κάποια δάκρυα αυτολύπησης όταν ακούστηκε η ποινή σου. Έζησες με ακραίο τρόπο σύμφωνη με τα ιδανικά του μέντορα σου, Aleistair Crowley».

Η Shelly Millar, 35 ετών, τρίτο μέλος της σέκτας, φυλακίστηκε για πέντε χρόνια. Οι κατηγορίες εναντίον της ήταν: ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική δραστηριότητα με παιδιά. Η Millar εκδιδόταν κατ' επάγγελμα, αποκαλούσε τον Batley: «Κύριε μου» και του έδινε το ένα τέταρτο των αποδοχών της.

Άλλο μέλος, ο Vincent Barden, 70 ετών, αποδέχτηκε την κατηγορία για επίθεση με ανήθικους σκοπούς σε ανήλικο κορίτσι και καταδικάστηκε σε κάθειρξη τριών ετών.

Παρά τη σύλληψη και καταδίκη των ανωτέρω, η αστυνομία πιστεύει, ότι υπάρχουν κι άλλα μέλη της οργάνωσης που παραμένουν άγνωστα. Κατά τη διάρκεια της δίκης , που διήρκεσε πέντε εβδομάδες, έγινε γνωστό ότι είχε γίνει μηνυτήρια αναφορά για τον Batley στην Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας του Carmarthenshire το 2002, από μια συγγενή του. Είχε δηλωθεί πως ο Batley είχε κακοποιηθεί από τον ίδιο του τον πατέρα και πως «η ιστορία επρόκειτο σίγουρα να επαναληφθεί». Παρ' όλα αυτά δεν πάρθηκε κανένα μέτρο και η κακοποίηση συνεχίστηκε άλλα οκτώ χρόνια.

Ένα από τα θύματα ανέφερε ότι βιάστηκε σε ηλικία έντεκα ετών κι έμεινε έγκυος από τον Batley, ο οποίος την απέτρεψε από την έκτρωση, λέγοντας της πως: «τα μωρά ανήκαν στη σέκτα κι όχι στις μητέρες τους». Άλλη γυναίκα κατέθεσε στο δικαστήριο, ότι εξαναγκάστηκε να κάνει σεξ με τον Batley σε ηλικία δεκαπέντε ετών κι ότι υποχρεώθηκε να λάβει μέρος σε σεξουαλικές πράξεις με την σύζυγό του και άλλους άνδρες και γυναίκες. Δήλωσε: «Μου είπαν πως θα με σκότωναν, αν δεν εντασσόμουν στην οργάνωση. Ο Colin Batley είχε όπλο και το έφερνε στις συγκεντρώσεις. Ήμουνα τόσο τρομοκρατημένη, που έκανα ό,τι μου έλεγαν». Την είχε απειλήσει, πως θα την δολοφονούσαν «οι εκτελεστές της σέκτας» εάν δεν ενέδιδε στις απαιτήσεις του.

Μία ακόμη μάρτυρας γέννησε αφού την μεταχειρίστηκαν σαν «σεξουαλικό παιχνίδι» όλης της ομάδας. Ο Batley τη διέταξε, να μην κάνει έκτρωση, αλλά να κρατήσει το «μαγικό» παιδί.

Τελικά, πέρυσι, ένα από τα θύματα πήγε στην αστυνομία. Ο Batley ειδοποιήθηκε σχετικά από άγνωστη πηγή, μέσα από το ανακριτικό τμήμα και μέχρι να συλληφθεί είχε καταστρέψει ικανό ενοχοποιητικό υλικό. Παρ' όλα αυτά, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ταινίες σχετικές με δύο από τα θύματα.

Μία συλλογική δήλωση από τα θύματα συντάχθηκε, μετά το πέρας της δίκης: «Αυτό υπήρξε ένα εφιαλτικό ταξίδι για τον καθέναν από μας κι ελπίζουμε ότι μπορεί να γίνει το ξεκίνημα για μια καινούργια αρχή. Αποκτήσαμε την εμπειρία της χειρότερης πλευράς της ζωής και αυτό που όλοι μας επιθυμούμε τώρα είναι να συνεχίσουμε, προχωρώντας μπροστά. Θα θέλαμε να πούμε σε οποίον τυχόν απέκτησε παρόμοια εμπειρία, να ψάξει βαθιά μέσα του και να βρει το θάρρος να το καταγγείλει είτε σε κάποιο μέλος της οικογένειάς του, σε κάποιο φιλικό του πρόσωπο ή στην αστυνομία. Μη φοβηθείτε και μην υποφέρετε μόνοι».

Περιοδικό Διάλογος
τεύχος 65  Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2011


Όσοι έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο συνήθως διαβάζουν επίσης τα παρακάτω:


Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης