UFO - Εξωγήινοι

ΑΝΤΩΝΙΟΥ Γ.  ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ
Δρ. Θεολογίας, Δρ. Φιλοσοφίας

Μορφή πνευματισμού είναι και η πίστη στους εξωγήινους. Άρχισε το 1947 μέσω ενός ιδιωτικού πιλότου, του Keneth Arnhold. Με το μικρό αεροπλάνο του πετούσε στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον πάνω από σειρά βουνών και είδε εννέα περίεργα Ιπτάμενα αντικείμενα, που δεν μπορούσε να τα προσδιορίσει. Πετούσαν πέρα-δώθε. Περιγράφοντας το γεγονός, ανέφερε πως πηδούσαν περίεργα διά μέσου του αέρα και ακουγόταν σαν να εκσφενδονίζει κανείς δίσκους πάνω στο νερό. Εννοούσε φυσικά την ιπτάμενη συμπεριφορά των αντικειμένων και όχι το σχήμα τους.

Όλα τα δημοσιεύματα στον τύπο ανέφεραν τα αντικείμενα αυτά σαν ιπτάμενους δίσκους και έτσι προέκυψε το όνομα αυτό. Το μυστήριο λύθηκε: ήταν εννέα πολεμικά αεροπλάνα που έκαναν τις δοκιμαστικές τους πτήσεις. Όμως το κύμα των UFO δεν σταμάτησε, μέχρι σήμερα γίνεται λόγος για ιπτάμενους δίσκους και επιδεικνύονται μάλιστα και φωτογραφίες!

Σαν δεύτερη φάση εμφανίσθηκαν άνθρωποι που ισχυρίσθηκαν πως είχαν επικοινωνία μ' αυτά τα αντικείμενα, σχηματίσθηκε ο όρος Contacter (αυτός που έχει την επαφή). Ο πρώτος ήταν ο Georges Adamski, Πολωνός μετανάστης, που ισχυρίσθηκε πως συνάντησε στην πολιτεία της Καλιφόρνιας ένα ον από την Αφροδίτη. Την «επαφή» αυτή διατήρησε μέχρι το έτος του θανάτου του (1965).

Ο R. Hauth σε συνδιάσκεψη εντεταλμένων για θέματα αιρέσεων και Κοσμοθεωριών που πραγματοποιήθηκε στο Rothenburg της Γερμανίας (Μάρτιος 1990) παρατήρησε πως το γεγονός ότι η θερμοκρασία του πλανήτου αυτού δεν επιτρέπει την ύπαρξη ζωής, δεν προβλημάτισε τον Adamski. Υποστήριξε ότι οι εξωγήινοι δεν ήλθαν από το φυσικό, αλλά από το αιθερικό επίπεδο της Αφροδίτης!

Οι πιστοί των UFO δέχονται την ύπαρξη κυβερνήτη διαστημοπλοίου, που τιμάται ιδιαίτερα με το όνομα Ashtar Sheran. Στις 18 Ιουλίου 1952 ο Αμερικανός Georges van Tasseli έλαβε την πρώτη «διαταγή»: «Σας χαιρετώ, όντα του Σαρν, δηλαδή της γης. Σας χαιρετώ με αγάπη και ειρήνη. Είμαι ο Ashtar Sheran, κυβερνήτης της περιοχής Quorda, ενδιάμεσου σταθμού του Share, όλων των προβολών και όλων των κυμάτων. Μέσω της συνόδου των 7 φώτων οδηγήθηκες σε μένα, εμπνεόμενος από το εσωτερικό φως, έτοιμος να βοηθήσεις τους συνανθρώπους σου». Ήταν το πρώτο «μήνυμα» από τον Ashtar Sheran!

Το έτος 1953 εμφανίσθηκε μέσω άλλου προσώπου, της Αμερικανίδος Ethel Hill και της υπαγόρευσε ένα βιβλίο. Από τότε πύκνωσαν οι «εμφανίσεις» του «κυβερνήτη» αυτού. Μάλιστα ο Ιταλός Eugeno Sirakusa ισχυρίζεται πως τον είδε στην ΑΤΝΑ και τον περιέγραψε σαν 2 μέτρα ψηλό, γαλάζια μάτια, γεμάτους ώμους, μακρυά μαλλιά, ψηλό μέτωπο. Πρόσθεσε ακόμη ότι μιλούσε διάλεκτο, αλλά ήταν κατανοητός.

Η όλη κίνηση έχει την εξήγησή της στην ανασφάλεια του ανθρώπου σήμερα, μπροστά στην απειλή ολοκληρωτικής καταστροφής του πλανήτη μας. Έτσι ο άνθρωπος προσμένει τη σωτηρία του από την επέμβαση δυνάμεων από έξω, με «κοσμική ακτινοβολία» ή και με άμεση βοήθεια από το διάστημα.

Ατέλειωτες ομάδες οπαδών των λεγομένων UFO προσμένουν βοήθεια από τους «Κοσμικούς Αδελφούς», όντα που «κατοικούν σε άλλους κόσμους», οι οποίοι θα εντάξουν τον πλανήτη γη στο σύστημα του «Κοσμικού Συνδέσμου». Μερικοί από τους κύκλους αυτούς ερμηνεύουν τα γεγονότα της Βίβλου με βάση αυτό το σύστημα. Το αστέρι της Βηθλεέμ λόγου χάρη ήταν διαστημόπλοιο και ο Ιεχωβά ήταν κυβερνήτης διαστημοπλοίου, που έφερε στη γη τον «κοσμικό νόμο». Τα Σόδομα και Γόμορα καταστράφηκαν από διαστημόπλοιο.
Ενδεικτικά θα αναφερθούμε στη συνέχεια σε δύο ομάδες που προτείνουν τη «διάσωση» του πλανήτη μας από την επέμβαση εξωγήινων.


1) Οικουμενική Ζωή

Η πιο γνωστή από τις κατευθύνσεις διάσωσης του κόσμου μέσω εξωγήινων, είναι η οργάνωση «Έργο διάσωσης του Ιησού Χριστού» ή «Οικουμενική Ζωή».

Ιδρύθηκε από τη Γερμανίδα Gabriele Wittek (γεννήθηκε το 1933), λογίστρια. Ασχολήθηκε με τον πνευματισμό και ελάμβανε «μηνύματα» από τους άλλους κόσμους, ιδιαίτερα από τον «Εμμανουήλ» («είμαι ο πνευματικός σου Δάσκαλος, Αδελφός Εμμανουήλ»), από τον «Ιησού Χριστό» ή και από τον εξωγήινo Mairadi από τον πλανήτη Maiami-Chuli.

Ο όρος «τετέλεσται» στο σταυρό του Χριστού σημαίνει επιστροφή όλων των παιδιών του Θεού και αυτό το «έργο» συνεπάγεται στην επιστροφή και όλων των «μορφών της ζωής», στις οποίες ανήκουν και τα ορυκτά, μεταμόρφωση της γης (Το εγχειρίδιο του πνευματικού κόσμου για τους ανθρώπους, 8.8.1977, σ. 3, γερμ.).

Η κίνηση κάνει λόγο για «χριστιανική μυστηριακή σχολή, που βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στον Χριστό που είναι μέσα μας», για «Εσώτερη Εκκλησία του Πνεύματος του Χριστού» και για «Εσώτερη Εκκλησία της Καρδιάς». Σκοπός της κίνησης είναι η οικοδομή της «αληθινής παγκοσμίου θρησκείας του Ιησού Χριστού, της εσώτερης θρησκείας και του παγκόσμιου κράτους του Ιησού Χριστού» (Τι είναι το Έργο Διάσωσης, γερμ., σ. 11.13).

«Στην Οικουμενική Ζωή μάς προσφέρεται η εξαιρετική αγάπη της κατ' ευθείαν από τον Ιησού Χριστό διδαχής μέσω του "εσώτερου λόγου" της προφήτισσάς Του. Αυτό το Θεϊκό Έργο έχει κληθεί στη ζωή από τον Ιησού Χριστό τον ίδιο...» (Κατάλογος των εντύπων· Θεϊκές αποκαλύψεις μέσω του 'εσώτερου λόγου' της προφήτισσας της Οικουμενικής Ζωής, σ. 1).

Σε έντυπο με το χαρακτηριστικό τίτλο «Και οι αδελφοί από ημιϋλικούς κόσμους του Σύμπαντος υπηρετούν το Έργο του Υιού του Θεού» (γερμ.) η «προφήτισσα» μεταφέρει μηνύματα του εξωγήινου Mairadi από τον πλανήτη Maiami - Chuli που υπογραμμίζει. «Μαζί με τ' αδέλφια που ζουν σε άλλους γαλαξίες, θέσαμε σαν αποστολή μας να φροντίσουμε για τ' αδέλφια μας στη γη, επειδή πλησιάζει η εποχή της μεγάλης μεταβολής». Όμως εκείνοι που επιθυμούν να σωθούν «πρέπει ν' αρπάξουν το σωτήριο σχοινί που τους ρίχνει ο Σωτήρας και Λυτρωτής» (σ. 39). Το «σωτήριο σχοινί» είναι η ίδια η οργάνωση!

Κατά την «προφήτισσα» εξωγήινοι θα σώσουν τους ανθρώπους καλής θέλησης και τις αφοσιωμένες ψυχές από το χάος και από ένα «μαγνητικό ανεμοστρόβιλο» και θα τους οδηγήσουν σε ασφαλείς πλανήτες. Όμως, προσθέτει, αυτοί θα είναι μόνο εκείνοι που έλαβαν στη γη «μια ανάλογη πνευματική εκπαίδευση» (Και οι αδελφοί από ημιϋλιακούς κόσμους, σ. 39).


2) Ραελική Κίνηση

«Μεσσίας» της κίνησης αυτής είναι ο Claude Vorilhon (γεννήθηκε το 1946), πρώην αθλητικός συντάκτης και από το 1973 «Προφήτης και μεσσίας της εποχής της επιστήμης».

Το μήνυμα του είναι ότι ο άνθρωπος δεν εδημιουργήθηκε από ένα προσωπικό Θεό, αλλά από τους Ελοχίμ-Δημιουργούς, που ήλθαν «από έναν πλανήτη, που βρίσκεται πολύ μακρυά από τη γήινη τροχιά». Οι «Δημιουργοί» παρακολουθούσαν τη διαγωγή των ανθρώπων, καταβαίνοντας στη γη με διαστημόπλοια και έστελναν αναφορές στον πλανήτη τους (C. Vorilhon Rael, Μηνύματα σ. 78).

Επειδή όμως οι άνθρωποι έγιναν κακοί, αποφασίστηκε η καταστροφή τους στον κατακλυσμό. Όμως κάποιος από τους Elohim λυπήθηκε τους ανθρώπους και έδωσε οδηγίες στο Νώε να κατασκευάσει ένα διαστημόπλοιο (την κιβωτό), ώστε να μπορέσει να ξαναεποικίσει τη γη μετά την καταστροφή.

Ο Χριστός ήταν από πατέρα εξωγήινο και από γήινη μητέρα. Ο λαός Ισραήλ αποτελείται από τα παιδιά που γεννήθηκαν από τους γυιούς των εξωγήινων και τις θυγατέρες των γήινων (Vorhilon. Μήνυμα ο. 89, του ιδίου, Οι εξωγήινοι, σ. 88). Ο θάνατος και η ανάσταση του Χριστού ήταν αποτέλεσμα προηγμένης τεχνολογίας των εξωγήινων. Ο Χριστός υποσχέθηκε στους ανθρώπους να αποστείλει τον Παράκλητο και αυτός είναι ο Vorhilon, που ονομάσθηκε Rael (Ra σημαίνει φως και El σημαίνει Θεός!).

Το 1973 ήλθε σε επικοινωνία με τους Ελοχίμ και το 1975 τον πήραν με διαστημόπλοιο στον πλανήτη τους, όπου συναντήθηκε με τον Μωϋσή, το Βούδα, τον Μωάμεθ και τον Χριστό, που με την ανεπτυγμένη τεχνολογία επανήλθαν στη ζωή και κατοικούν μαζί με άλλους 8000 εκλεκτούς σε μεγάλο πλανήτη, εκεί θα πάει και ο «Ραέλ» όταν τελειώσει η αποστολή του! «Vorhilon, Οι εξωγήινοι, σ. 69).

Αποστολή του είναι να υπηρετήσει σαν «πρεσβευτής» των Ελοχίμ και «Οδηγός των Οδηγών», είναι ο «τελευταίος προφήτης». Ο «ποιμένας των ποιμένων», που έχει σαν αποστολή να οικοδομήσει τη «θρησκεία των θρησκειών» (Vorhilon, Οι Εξωγήινοι, ο. 156).

Ο Χριστός ήταν κατά την εποχή των Ιχθύων. Όμως κατά το έτος της γέννησης του Vorhilon (1946) έφθασε το «τέλος της εκκλησίας» και άρχισε η εποχή του Υδροχόου (Vorhilon. Μήνυμα, σ. 108). Με την άφιξη αυτού του «Παρακλήτου» οι Ελοχίμ θέλουν να προειδοποιήσουν τους ανθρώπους και να τους προετοιμάσουν για την σωτήρια επέμβαση τους. Για να επέμβουν όμως πρέπει να το θέλουμε εμείς, να τους αγαπάμε και να ακολουθούμε τις οδηγίες των, μέσω του «πρεσβευτού» των «Rael» (Vorhilon, Μήνυμα, σ. 117.132).

Πλησίον της Ιερουσαλήμ πρέπει να οικοδομηθεί η «πρεσβεία των Ελοχίμ», να δημιουργηθεί ένα «παγκόσμιο ανθρωπιστικό κόμμα» που θα προωθεί τη «διανοιοκρατία» γιατί μόνο αυτή μπορεί να οδηγήσει στη «χρυσή εποχή του διαπλανητικού πολιτισμού», όχι η δημοκρατία. Στην παγκόσμια κυβέρνηση που πρέπει να ιδρυθεί, μόνο οι «ευφυείς» θα μετέχουν στη λήψη αποφάσεων. Αν αυτό γίνει, ο κόσμος θα διασωθεί. Αν όμως δεν γίνει, θα καταστραφεί. Με φροντίδα των Ελοχίμ θα διασωθούν μόνο οι πιστοί της κίνησης (Vorhilon, οι εξωγήινοι, σ. 43.54.97).

Η κίνηση απορρίπτει όλη τη χριστιανική διδαχή: Θεός δεν υπάρχει, ούτε ψυχή. Δεν υπήρξε προπατορικό αμάρτημα, ούτε εν Χριστώ σωτηρία. Ο Σατανάς είναι κι αυτός Ελοχίμ, που ανέλαβε να δοκιμάσει τον Ιησού. Ο άνθρωπος δεν σώζεται, αλλά «αυτοπραγματώνεται» (Vorhilon, Μήνυμα, ο. 78.91.109. Του ίδιου, οι εξωγήινοι, σ. 108).

Όσοι επιθυμούν να «διασωθούν» από την καταστροφή, πρέπει να διαλογίζονται τουλάχιστον μια φορά την ημέρα και να έρχονται σε τηλεπαθητική επαφή με τους Ελοχίμ. Η κίνηση συνιστά κατά το διαλογισμό να αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«...Ελοχίμ, αναγνωρίζω τον Κλοντ Ραέλ, τον αγγελιοφόρο σας, σαν οδηγό μου και πιστεύω σ' αυτόν και στο μήνυμα που έχει δοθεί» (Vorhilon, Οι εξωγήινοι, σ. 123-124).

Ο Claude Vorhilon ήλθε το 1989 στην Ελλάδα και δημιούργησε την «Ελληνική Ρεαλική Κίνηση» με εκπρόσωπο τον Γεώργιο Κονταράκη (Χανιά).

ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ ΓΚΟΥΡΟΥΙΣΜΟΣ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ"
ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ
Δρ. Φιλοσοφίας


Όσοι έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο συνήθως διαβάζουν επίσης τα παρακάτω:


Print-icon 


Εγγραφή στο κανάλι μας στο Viber
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης