Το ημερολόγιο έδειχνε 26 Μαρτίου του 1996. Τριανταεννέα μέλη της νεοεποχίτικης σέκτας «Πύλες του Παραδείσου» (Heavens Gate) αυτοκτονούν ομαδικά θεωρώντας ότι η ψυχή τους θα μεταφερόταν σ’ ένα διαστημικό όχημα, το οποίο ακολουθούσε τον κομήτη Χεϊλ Μπομπ (ο οποίος τότε προσέγγιζε τη γη). Όλα τα μέλη είχαν εξαπατηθεί από τον 65 ετών παρανοϊκό ιδρυτή της σέκτας  Marshall Applewhite. Ο Αpplewhite (βλέπε φωτογραφία) παρουσίασε φωτογραφία στην οποία φαινόταν το διαστημικό όχημα, το οποίο ακολουθούσε τον κομήτη. Η φωτογραφία βέβαια αποδείχτηκε μετέπειτα ότι ήταν πλαστή. Είπε στους οπαδούς του ότι τα εξωγήινα όντα τα οποία ίδρυσαν τον πλανήτη γη, θα προχωρούσαν σε μια ολοκληρωτική εκκαθάριση του πλανήτη και ότι τώρα ήταν η στιγμή για τους οπαδούς της σέκτας ν’ αποχωρήσουν από αυτήν.

Μια μακάβρια λεπτομέρεια: Και τα τριανταεννέα μέλη της οργάνωσης βρέθηκαν να φοράνε την ίδια ενδυμασία και να είναι καλυμμένα μ’ ένα μωβ πανί (φωτο.)

Δεκαπέντε χρόνια μετά, πολλά από τα νεοεποχίτικα παρακλάδια της σέκτας αυτής μαζεύτηκαν στην Ν. Γαλλία κοντά στο βουνό Pic de Bugarach, ελπίζοντας ότι εξωγήινοι σωτήρες θα έλθουν για να τους σώσουν από την καταστροφή του πλανήτη (την αποκάλυψη όπως την ονομάζουν), η οποία όπως αυτοί πιστεύουν επίκειται στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Η επιλογή του συγκεκριμένου βουνού δεν είναι τυχαία, διότι οι νεοεποχίτες πιστεύουν ότι αυτό κατοικείται από εξωγήινα όντα, τα οποία θα εμφανιστούν την πιο πάνω ημερομηνία.

Από το έτος 2000 οι νεοεποχίτες οπαδοί της θεωρίας της ιδρύσεως της γης από εξωγήινα όντα, συρρέουν καθημερινά στο μικρό χωριό Bugarach. Πολλοί από αυτούς σκαρφαλώνουν στην κορυφή του ομώνυμου βουνού και επιδίδονται σε διάφορες τελετουργίες. Εύλογα λοιπόν υπάρχει σοβαρή ανησυχία από τις Γαλλικές κρατικές υπηρεσίες γιατί η περιοχή αποτελεί πλέον στόχο των διαφόρων σεκτών και των επιτήδειων ηγετών τους, οι οποίοι προσπαθούν να «ψαρέψουν πελάτες» υποψήφια θύματα, ανάμεσα στα ευάλωτα άτομα που επισκέπτονται την περιοχή. Η ανησυχία αυτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γνωρίζοντας τις προηγούμενες πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν από τέτοιες ομάδες, γεγονός που αφήνει ανοιχτή την πιθανότητα να σημειωθούν μαζικές  αυτοκτονίες στην περιοχή.

Μετάφραση Πέτρος Παπαπαύλου

Πηγές
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2120869/Heavens-Gate-cult-committed-mass-suicide-15-years-ago.html?ito=feeds-newsxml
http://www.huffingtonpost.com/2012/03/26/apocalypse-2012-alien-bugarech-peak-france-noahs-ark_n_1380273.html

http://www.ppu.org.cy/


Όσοι έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο συνήθως διαβάζουν επίσης τα παρακάτω:


Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης