Η μακρά πείρα της μάχης κατά του ποικίλου κακού που η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει κερδίσει με το πέρασμα των αιώνων, ήδη από την "προϊστορία" της στην Παλαιά Διαθήκη, τής επιτρέπει να έχει λόγο με επίγνωση για τα σύγχρονα ποικιλόμορφα "υπερφυσικά" φαινόμενα της λεγομένης "Νέας Εποχής", ένα από τα οποία είναι και αυτό του μυθιστορηματικού μικρού μάγου Harry Potter.

Το φαινόμενο Harry Potter, η παγκόσμια διάδοση της μορφής και των πρακτικών του μικρού μάγου και της Σχολής της Μαγείας Hogwarts, δεν μπορούσε να περάσει ασχολίαστο από την Εκκλησία, σκοπός της οποίας είναι η σωτηρία όλων των ανθρώπων. Η διάδοση της φιλοσοφίας, των ηθών και των πρακτικών της θρησκείας Wicca μέσω του μικρού μάγου Χάρρυ Πόττερ, αφίνει ανοικτές τις θύρες για εκμετάλλευση των θαυμαστών του από σκότιες δυνάμεις, ακόμη και την ύπαρξη των οποίων ο σύγχρονος άνθρωπος αμφισβητεί, λόγω του συγχρόνου ορθολογισμού. Στην παρούσα ιστοσελίδα παρουσιάζεται η προσπάθεια της "Πανελληνίου Ενώσεως Γονέων" (Π.Ε.Γ.), στελεχωμένης εν πολλοίς και από παλαιά θύματα του γενικωτέρου αποκρυφιστικού χώρου, να ενημερώσει νέα παιδιά, θαυμαστές του Χάρρυ Πόττερ, για τους κινδύνους της υπερφυσικής πλύσης εγκεφάλου απ' όσους προωθούν το φαινόμενο. Υπάρχει μιά οντότητα πλήρης κακού, η οποία σάν λιοντάρι περιέρχεται ζητώντας ποιόν να καταπιεί (Α΄ Πετρ. 5,8), και της οποίας τις σκέψεις, με τη βοήθεια του Θεού, δεν αγνοούμε (Β΄ Κορ. 2,11).


«Η μαγεία κι ο αποκρυφισμός μέσα στην παιδική λογοτεχνία» ... (8/8/2012)
που ασχολείται με το πρόβλημα «Χάρι Πότερ» συνδέθηκε με την ηλεκτρονική διεύθυνση του «Φόρουμ Συζήτησης»... (9/9/2011)
Πανελλήνια Ένωση Γονέων για την Προστασία του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού της Οικογένειας και του Ατόμου... (10/9/2011)
Γεια σας! Διάβασα την άποψή σας σχετικά με τον Χάρι Πότερ και θα ήθελα να ακούσετε και την δική μας άποψη... (20/9/2011)
...η μαγεία είναι επινόηση του ανθρώπου από τη φαντασία του, σκεπτόμενος πόσο εύκολα με αυτή θα έλυνε τα προβλήματα του... (14/10/2011)
Θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι. Γιατί μερικοί άνθρωποι θεωρούν τον Χάρι Πότερ ως διάβολο; ... (26/11/2011)
Απάντηση προς την Barbie (14 χρονών)... (7/12/2011)
Ο όρος «Wicca» πιστεύεται ότι αποτελεί αρχαία εκδοχή της λέξης Witchcraft (Μαγεία) ή «Wise craft» (Τέχνη της Σοφίας)... (30/8/2011)


Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης