Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς: Ο Σωτηριολογικός χαρακτήρας της εορτής του Πάσχα
Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών... (27/4/2017)
Όλες οι καταχωρήσεις
Ινδουισμός, γκουρού


Ινδουισμός


Ινδουισμός

Όχι μόνο οι γκουρού αλλά και όλα σχεδόν τα κινήματα του "New Age" της Νέας Εποχής προσπαθούν να καλυφθούν κάτω από το μανδύα της επιστήμης. (βλέπε ινδουισμός).

Ας επκεντρωθούμε στον ισχυρισμό ότι η "γιόγκα δεν είναι θρησκεία".

Οι μεγάλες (από άποψη πληθυσμού) θρησκείες του πλανήτη μας είναι ο Μουσουλμανισμός, ο Χριστιανισμός, ο Βουδισμός, και ο Ινδουισμός. Ο σκληρός πηρήνας του ινδουισμού είναι ο Ινδικός λαός και γεωγραφικά, η χώρα, η χώρα της Ινδίας, εξ ου και το όνoμα.

Σήμερα, μετά από απομόνωση αιώνων, γίνεται προσπάθεια εξάπλωσης του σ' ολες τις Ηπείρους: Ευρώπη, Αυστραλία, Βόρεια και Νότια Αμερική, Αφρική και στη Ρωσία και Ιαπωνία.

Ινδουισμός. Εκ του βιβλίου "Οι γκουρού ο νέος και ο Γέροντας Παΐσιος" του Διονυσίου Φαρασιώτου 


 Είναι η γιόγκα σωματική άσκηση (γυμναστική); Είναι η γιόγκα σωματική άσκηση (γυμναστική);
Ταγαράκης Χρήστος. Ερευνητής Αθλητιατρικής (ειδικότητα: αθλητιατρική - καρδιολογία), Γερμανικό Πανεπιστήμιο Αθλητισμού Κολωνίας... (7/9/09)
Η Διαφορά (ενός Γέροντα και ενός Γκουρού)
Θα προσπαθήσουμε να περιγράψουμε τις διαφορές μεταξύ ενός γκουρού όπως τον δημιουργεί η παράδοση των ανατολικών ... (6/11/2012)
Οι Γκουρού και ο Χριστός
Τοῦ Πρωτ. Βασιλείου Ἀ. Γεωργοπούλου, Λέκτωρος Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ... (7/9/2012)
Τι είναι πραγματικά η Γιόγκα
Του Γιοχάννες Άαγκααρντ Καθηγητού θρησκειολογίας στο Πανεπιστήμιο Άαρχους της Δανίας... (13/2/2011)
Η Γιόγκα και ο Διαλογισμός
Η Γιόγκα και ο Διαλογισμός είναι ασυμβίβαστα με την Ορθόδοξη Εκκλησία την προσευχή και γενικότερα με την χριστιανική ζωή... (29/5/2010)
Το Άσραμ, ινδουισμός
Απόσπασμα εκ του βιβλίου " Οι Γκουρού ο Νέος και ο Γέροντας Παΐσιος. ινδουισμός
Γιόγκα
Γιόγκα Επιστήμη ή Θρησκεία;(Ινδουισμός) Ινδουισμός, Γκουρού
Ιμαλάια, Ινδουισμός
Ινδουισμός, Γκουρού . Ήταν απόγευμα πια και άρχισα να ανεβαίνω τα απότομα σκαλοπάτια, για να φτάσω στην κορυφή που βρισκόταν το άσραμ.... (9/2/2010)
Διαλογισμός, Αυτοΰπνωση, Φαντασία
Ινδουισμός, φαντασία. ...από την αντίθεση µεταξύ διαλογισµού και χρι­στιανικής προσευχης φαίνεται η µεγάλη διαφορά που υπάρχει µεταξύ µας... (7/5/08)
Ινδουισμός
(Ινδουισμός, γκουρού) Κοινωνικές αντιλήψεις των ινδουιστών
Ινδουισμός: Σύγχρονες ανθρωποθυσίες
Ινδουισμός. Όπου υπάρχει πολυθεϊσμός, υπάρχει και η βαρβαρότητα των δαιμόνων που λατρεύονται εκεί ως "θεοί". Και τι θέλουν οι δαίμονες; Το θάνατο των ανθρώπων! (30/6/07)
Ανακαλύπτοντας τον Χριστό μέσα σε ένα Ινδουιστικό Ασράμ
Ινδουΐσμός. Πρέπει να έχετε υπ’ όψιν σας ότι ο Ινδουισμός ήταν η μόνη θρησκεία που είχα γνωρίσει. Δεν γνώριζα τίποτα για τον Χριστιανισμό. (25/7/2007)
Ποιος είναι ο «θεός» τους τελικά;
Ινδουϊσμός. Οι αυθόρμητοι και προσωπικοί διάλογοι πολλές φορές καταδεικνύουν αλήθειες που μπορεί να είναι δυσανακάλυπτες μέσα σε συγγράμματα ... (25/3/08)
Η "αθώα" ζωή στο άσραμ
Ινδουϊσμός - άσραμ - γκουρού. "πως αυτοί λένε ότι ο Χριστός ήταν μαθητής του Σίβα; Πως λένε ότι είμαστε το ίδιο; Αφού εδώ πιστεύουμε διαφορετικά πράγματα... (1/4/08)
Μεταμψύχωση ή Ανάσταση
Τη θεωρία της μετεμψύχωσης την πίστευαν πολλοί αρχαίοι λαοί..... (24/6/08)

 


Ομάδες Google Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
Εγγραφή στην ομάδα IΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
Άγιοι Τόποι

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους. Επιτρέπεται η χρήση, διάθεση και αναπαραγωγή του υλικού του ιστοχώρου αρκεί να διατηρείται το αρχικό νόημα χωρίς περικοπές που πιθανόν να το αλλοιώνουν για μη εμπορικούς σκοπούς, με βασική προϋπόθεση την αναφορά στην πηγή www.impantokratoros.gr
:: Η Ιερά Μονή :: Φωτογραφίες Μονής :: Θεματικές κατηγορίες :: Άγιοι :: Διάφορα Θέματα :: Άγιοι Τόποι :: Αρχεία ήχου και εικόνος (video) :: Επικοινωνία :: Ορθόδοξες Διευθύνσεις :: Ηχητικά αρχεία ::


Login  Υπενθύμιση κωδικού   RSS

active³ 5.0 · © 2000 - 2015 IPS Ltd · Όροι χρήσης