Η αρχηγός της Αυστραλιανής σέχτας «η Οικογένεια» Ανν Χάμιλτον, πέθανε σε ηλικία 98 ετών

Η Ανν Χάμιλτον Μπράιρν, γκουρού της σέχτας «The Family» πέθανε στη Μελβούρνη στις 13 περασμένου Ιουνίου σε ηλικία 98 χρόνων, ενώ υπέφερε από άνοια για πολλά χρόνια.

Ήταν δασκάλα γιόγκα και είχε εντρυφήσει στις θρησκείες της Ανατολής. Πίστεψε πως η «Αποκάλυψη» έρχεται και ο μόνος τρόπος για να την εμποδίσει, ήταν να φτιάξει έναν στρατό από παιδιά της «ανώτατης φυλής».

Από το 1963, η διαβόητη θρησκευτική σέχτα της Αυστραλίας με το όνομα «Η Οικογένεια», που είχε παραπάνω από 500 ακόλουθους, απήγαγε και κακοποίησε τουλάχιστον 25 παιδιά. Με τη χρήση ψυχοτρόπων φαρμάκων, η Άνν Χάμιλτον Μπάιρν με το σύζυγό της κατόρθωσε να πείσει τους οπαδούς της ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι προ των πυλών και πως η ίδια είναι η μετενσάρκωση του Χριστού σε γυναικεία μορφή.

Η «Οικογένεια» έφτασε σ’ ένα σημείο να μετρά περισσότερους από 500 ακολούθους, μεταξύ των οποίων γιατροί, νοσοκόμοι αλλά και δικηγόροι. Οι «διδαχές» της αίρεσης αποτελούσαν έναν συνδυασμό Χριστιανισμού και Ινδουισμού μαζί με άλλες θρησκείες της Δύσης και της Ανατολής που βασίζονταν στη θεωρία ότι οι πνευματικές αλήθειες είναι καθολικές. Βάση της «Οικογένειας», ήταν η ίδια η Ανν Χάμιλτον, που για την αίρεση αποτελούσε την μετενσάρκωση του Χριστού, αλλά και μία θεά ανάμεσα στους θνητούς.

Με πλαστά έγγραφα υιοθεσίας, μέλη της οργάνωσης κατόρθωσαν ν’ απαγάγουν περισσότερα από 14 παιδιά. Στόχος τους κυρίως ήταν οι ανύπαντρες μητέρες που βρίσκονταν σε δύσκολη ψυχολογική και οικονομική κατάσταση. Τους υπόσχονταν μια εύκολη ζωή για τα νεογέννητά τους και στη συνέχεια τα έπαιρναν μέσα από τα χέρια τους. Υπήρχαν βέβαια και περιπτώσεις που μέλη της αίρεσης έδιναν στην Ανν τα παιδιά τους «με τη θέλησή τους».

Για περίπου δύο δεκαετίες, περισσότερα από 28 παιδιά βίωσαν τρομερά βασανιστήρια στην «Οικογένεια» σε μια απομονωμένη κατοικία κοντά στη λίμνη Έϊλντον στη Βικτόρια της Αυστραλίας όπου έμειναν φυλακισμένα. Η ιεροτελεστία ήταν πάντα η ίδια. Όλα τα παιδιά εκπαιδεύονταν μέσα στο σπίτι. Φορούσαν τα ίδια ρούχα, τα μαλλιά τους ήταν βαμμένα ξανθά και είχαν ένα συγκεκριμένο καρέ κούρεμα.

Την εκπαίδευση των παιδιών αναλάμβαναν οι «Θείες», που ήταν απόλυτα υπάκουες στη Χάμιλτον. Τότε άρχιζε η πραγματική κόλαση. Τους έκαναν ένεση με LSD, τα χτυπούσαν και τα άφηναν να λιμοκτονούν. Για ώρες έμεναν σε μια κατατονική κατάσταση στο κρεβάτι, δεν τους επέτρεπαν να μιλούν, ούτε να βγαίνουν έξω από το σπίτι. Η σωματική αλλά και η σεξουαλική κακοποίηση ήταν σύνηθες φαινόμενο. Με τη χρήση δερμάτινης ζώνης αλλά και διάφορων άλλων μεταλλικών αντικειμένων, χτυπούσαν τα παιδιά μέχρι που λιποθυμούσαν. Άλλες φορές έσβηναν τσιγάρα στις παλάμες τους, ώστε να διεγείρουν περισσότερο τις αισθήσεις τους. Όσα από τα παιδιά «έβρεχαν» το κρεβάτι τους τις νύχτες, τα τιμωρούσαν ρίχνοντας τους παγωμένο νερό. Υπήρχαν περιπτώσεις, που μικρά παιδιά, από το φόβο αλλά και την κακή διατροφή, δεν μιλούσαν μέχρι τα πέντε τους χρόνια. Στη συνέχεια, τα έκλειναν για άλλη μια φορά στην απομόνωση κάτω από την επήρεια ψυχεδελικών ουσιών.

Στις 14 Αυγούστου 1987, η κοινωνία της Βικτόρια σοκαρίστηκε από τις τρομερές αποκαλύψεις που έγιναν για την «Οικογένεια» όταν ο ντετέκτιβ του FBI, Λεξ ντε Μαν, μαζί με την τοπική αστυνομία εισέβαλαν στην περιφραγμένη με αγκαθωτό συρματόπλεγμα κατοικία στο Έϊλντον. «Οι οπαδοί πίστευαν ότι η Ανν ήταν μια επιβλητική παρουσία και μια χαρισματική γυναίκα που είχε μαγικές ικανότητες. Για εμένα, όμως, ήταν η πιο μοχθηρή γυναίκα της Αυστραλίας», δήλωσε ο ντε Μαν που ασχολήθηκε πάρα πολλά χρόνια με την υπόθεση και έθεσε ως στόχο ζωής την ενοχοποίηση της Χάμιλτον.

Όταν η Χάμιλτον ρωτήθηκε ποιος ήταν ο λόγος του εγκλεισμού των παιδιών απάντησε: «Αγαπώ τα παιδιά. Τα λατρεύω να κυκλοφορούν με τα μπλουζάκια τους και τα παντελονάκια τους, τα μαλλιά και τις κορδέλες τους. Ήταν ένα πανέμορφο θέαμα…».

Ο ντε Μαν με τον εισαγγελέα της Βικτόρια κινήθηκαν νομικά εναντίον της Ανν και άλλων επτά μελών της «Οικογένειας». Καθώς δεν υπήρχαν φωτογραφίες που να αποδεικνύουν ότι τα παιδιά κακοποιήθηκαν, ούτε αστυνομικά και νοσοκομειακά αρχεία, η Ανν Χάμιλτον και οι «Θείες» δεν καταδικάστηκαν για κακοποίηση ανηλίκων. Υποχρεώθηκαν μόνο να πληρώσουν περίπου 20.000 δολάρια για τα πλαστά πιστοποιητικά που έδωσαν στα νοσοκομεία για να υιοθετήσουν τα παιδιά…

ΠΗΓΕΣ:
tvxs.gr ,
news.com.au, Australian Associated press
The guardian.com


Αναδημοσίευση από:
http://www.ppu.org.cy/


Όσοι έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο συνήθως διαβάζουν επίσης τα παρακάτω:


Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης