ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΣΗ

Αίρεση είναι η θρησκευτική διδασκαλία που παρεκκλίνει από τη γνήσια και αυθεντική χριστιανική πίστι και επομένως πλανεμένη, αντορθόδοξη και αντιχριστιανική.

 (Αιρέσεις, Αίρεση, Αίρεσις)

O Διάβολος, όταν είδε ότι πλέον η ισχύς του κυριολεκτικά κατερρακώθη με τον Σταυρό και την Ανάστασι του Χριστού, άρχισε να πολεμά την Εκκλησία με μίαν νέαν μέθοδον, με την μέθοδον της νοθείας. Δεν έρχεται να πη ότι ο Χριστός δεν είναι τίποτε γιατί ενικήθη∙ έρχεται όμως να μιλήση με την γλώσσα της νοθείας και να πη: «Ναι, βεβαίως! εγώ δέχομαι τον Ιησούν Χριστόν. Βεβαίως! Αλλά, ξέρετε, ο Ιησούς Χριστός - σπουδαίος άνθρωπος!- αλλά...δεν είναι Θεός»! Ή το άλλο: «Βεβαίως! είναι Θεός!... Αλλά δεν έγινε άνθρωπος ήτανε φαινομενικά άνθρωπος»! Και ούτω καθ΄ εξής. Δηλαδή με κάθε τρόπο επιδιώκει να δημιουργήση ο Διάβολος μίαν απόκλισιν από την αλήθεια. Κι αυτή η απόκλισης από την αλήθεια λέγεται αίρεσις.

Π. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

"Ο Παπισμός στον Ντοστογιέφσκυ" «Ο καθολικισμός (παπισμός) είναι πίστη μη χριστιανική... Ο καθολικισμός της Ρώμης είναι χειρότερος από τον αθεισμό..
Το μέγα ολίσθημα των πατρώνων του Προτεσταντισμού ήταν η απαρχή ενός ασταμάτητου κατρακυλίσματος (ακόμη δεν έχει λάβει τέλος)... (17/2/09)
Χιλιασμός, Χιλιαστές. Πότε και πως ξεκίνησαν; Τι πρεσβεύουν και ποιες οι πλάνες τους; Ποιος ο σκοπός τους και τι συμφέροντα εξυπηρετούν; ...
Μονοφυσίτες. Απόγονοι αυτών είναι οι Κόπτες, Συριάνοι, Ιακωβίτες, Αρμένιοι, Αιθίοπες κ.α. (3/8/08)
Εισαγωγή στον Δονατισμό ... (30/3/2022)
Τι είναι ο Γνωστικισμός: Ιστορική έναρξη και διδασκαλίες των Γνωστικών - Καταγραφή Γνωστικών ομάδων, γνωστικές ρίζες σύγχρονων θεοσοφικών οργανώσεων... (19/11/2010)
Κείμενα και άρθρα ειδικών επιστημόνων για τις Καταστροφικές Λατρείες και την αντιμετώπισή τους ... (3/10/2011)
Αρχιμ. Θεοφίλου Λεμοντζή ... (5/11/2023)
πρωτ. Βασιλείου Γεωργοπούλου ... (18/3/2023)
Ι. Μηλιώνη ... (12/6/2021)
του Ιωάννου Μηλιώνη ... (4/8/2020)
Του Οικον. π. Ανδρέου Γκατζέλη Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της Π.Ε.Γ ... (6/7/2019)

1 - 20 / 65

Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης