Θεματικές κατηγορίες


Με την χάρη του Θεού η θεματολογία της ιστοσελίδος μας καλύπτει ένα αρκετά ευρύ φάσμα. Δίδεται έτσι η δυνατότητα σε κάθε αναγνώστη να περιηγηθεί σε πλειάδα κειμένων- θρησκευτικού κυρίως περιεχομένου- πληροφορούμενος όσο αρτιότερα γίνεται περί της Ορθοδόξου Εκκλησίας και ό,τι αφορά Αυτήν. Ζητήματα δογματικά, απολογητικά, ιστορικά, πρακτικά, κοινωνικά κλπ. Ως στόχο θέτουμε την κατήχηση κάθε Χριστιανού και την συμβολή στην αναζήτηση κάθε καλοπροαίρετου συνανθρώπου μας. Καλή περιήγηση και καλή φώτιση!


Αγιογραφία. Η εικόνα δεν βοηθά απλώς την μνήμη να αναπλάσει παλαιά γεγονότα ή πρόσωπα, αλλά δημιουργεί μια αίσθηση παρουσίας. (14/2/08)
Οι Άγιοι Πατέρες και η διδασκαλία τους. Οι Άγιοι πατέρες μας όπως και ο Κύριός μας ποθούσαν την σωτηρία όλου του ανθρωπίνου γένους.
Και πάντα ταύτα γενήσονται διά το ότι ο Αντίχριστος θέλει κυριεύση τα πάντα...Αι Εκκλησίαι δε του Θεού θα στερηθούν ευλαβών και ευσεβών ποιμένων και αλλοίμονον τότε εις τους ....
Ο αναγνώστης του ιστοχώρου μας έχει την δυνατότητα μέσω της παρούσης υποσελίδος...
Αίρεση είναι η θρησκευτική διδασκαλία που παρεκκλίνει από τη γνήσια και αυθεντική χριστιανική πίστι ....
Από τα πρώτα χρόνια του η Εκκλησία εκφράζεται απολογητικά...
Παρά την πρόοδο της τεχνολογίας τα βιβλία συνεχίζουν να διαδραματίζουν ένα μοναδικό ρόλο στη ζωή του ανθρώπου.
«Χωρίς αγάπη για τους Αγίους ...
Εκκλησία. Για το τι είναι Εκκλησία μπορούν να γραφούν χιλιάδες βιβλία. Η Εκκλησία είναι η κιβωτός της αγάπης και της ζωής.
Η ιστοσελίδα μας σ' αυτήν την θέση δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να εντρυφήσουν σε επιστημονικές θεολογικές μελέτες συγχρόνων θεολόγων. (22/1/08)
Θεός και Επιστήμη. Η αλήθεια είναι πως ποτέ η Εκκλησία δεν καταπολέμησε ή αρνήθηκε την επιστήμη (εννοείται στην ορθή της διάσταση). (2/1/08)
Η Ιεραποστολή διακονεί το άγιο θέλημα του Θεού. Με την κατήχηση και την διδαχή υπηρετεί τις πνευματικές ανάγκες των συνανθρώπων μας
Ινδουισμός, Γκουρού. Όχι μόνο οι γκουρού αλλά και όλα σχεδόν τα κινήματα του «New Age» ...
Ιστορικά θέματα. Η Ιστορία κάθε έθνους είναι αναμφίβολα το βασικότερο θεμέλιο της υπόστασής του.
Μαγεία. Τι είναι η μαγεία ....Πόσοι άνθρωποι ανασφαλείς δεν καταφεύγουν σε μάγους, καφετζούδες και χαρτορίχτρες ...
βασική πίστη της "Νέας Εποχής" είναι η "εσωτερική κυβέρνηση" του κόσμου από ιεραρχία πνευμάτων ή "διδασκάλων της σοφίας"... [30/3/2010]
Νεο- ειδωλολατρία, Νεο- παγανισμός. Πρόκειται για μια κίνηση που έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις. Παγανισμός.
Κατεπείγον! Προς τους γονείς που αγαπούν τα παιδιά τους... (11/2/2010)
Κατά τον αείμνηστον Αρχιμ. Σπυρίδωνα Μπιλάλη: «Ο Οικουμενισμός, η μεγαλυτέρα αίρεσις του εικοστού αιώνος...
Προφητείες. Οι προφητείες είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της εποχής μας.Ασφαλώς δεν είναι δυνατόν όλες οι προφητείες να είναι αληθινές...


Print-icon 

Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης