Ένας πνευματικός λειμώνας με ποικιλία ανθών και φυτών μπορεί να χαρακτηρισθεί η παρούσα θεματική ενότητα που έχει να προσφέρει τα μέγιστα στην πνευματική μας πληροφόρηση και κατάρτιση. Όπως γίνεται φανερό από τον τίτλο μπορείτε να περιηγηθείτε σε πλειάδα κειμένων που αφορούν σε σύγχρονες αγιασμένες μορφές (γέροντες της εποχής μας), απομαγνητοφωνημένες ομιλίες σπουδαίων ιεροκηρύκων, διηγήσεις θαυμάτων, αναφορές σε σπουδαίες αρετές (μετάνοια, αγάπη κλπ.), ανάλυση εκκλησιαστικών ζητημάτων (ιεροσύνη, εξομολόγηση κλπ.) ως και πρωτότυπα θέματα π.χ. οι Άγιοι και τα ζώα. Ιδιαίτερη θέση κατέχει η ενότητα που αναφέρεται στην φρικτή μάστιγα του αιώνα μας, τις εκτρώσεις. 


Πρόκειται, δηλαδή, για ειδικές ομιλίες σχετικές με διάφορα σημαντικά θέματα που σίγουρα απασχολούν κάθε αγωνιζόμενο πιστό...
Η Εκκλησία δεν εισάγει ούτε υποστηρίζει κάποιο κοινωνικοπολιτικό σύστημα... (6/4/2011)
Γεροντικό, Λειμωνάριο, Λαυσαϊκό. Οι συλλογές αποσπασμάτων εκ των βίων και των διδαχών των Οσίων Ασκητών αποτελούσαν πάντοτε προσφιλέστατα αναγνώσματα..
Αθεΐα- Απιστία. Όταν μιλούμε για αθεΐα ίσως θα ήταν ορθότερο να την αντικαταστήσουμε με την λέξη «απιστία».
Η ενδομήτριος παιδοκτονία είναι πολύ μεγαλυτέρα και βαρυτέρα αμαρτία από τον απλούν φόνον, επειδή το έμβρυον εντός της μήτρας είναι αδύναμον να αμυνθή
Θαυματουργικές επεμβάσεις. Οι μαρτυρίες των θαυμάτων του Θεού στην ζωή μας είναι μια επαναστατική διακήρυξη κατά της τυραννίας της εγωπαθούς λογικής μας.
..έχουμε υποχρέωση να απαντούμε σε κάθε απορία ή ένσταση συστοιχούντες προς την Αγιογραφική ρήση που μας καλεί να είμαστε «έτοιμοι αεί προς απολογίαν παντί τω αιτούντι..
«Προσευχή εστίν ομολογία προς Θεόν, αμαρτημάτων καθάρσιον, νοσημάτων ιατήριον, δαιμόνων φυγαδευτήριον......
Σοφία Μπεκρή ... (25/3/2024)
Μυργιώτης Παναγιώτης ... (23/12/2023)
Ευαγγελία Λάππα
Αρχ. Παύλος Δημητρακόπουλος ... (3/7/2022)

1 - 20 / 120

Print-icon 


Εγγραφή στο κανάλι μας στο Viber
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης