Ιστορικές Μελέτες περί του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
 
Σ' αυτήν την υποσελίδα δημοσιεύονται διάφορες ιστορικές μελέτες που αναφέρονται στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Πρόσωπα που διακόνησαν, πέρασαν ή στιγμάτισαν με την παρουσία τους την ζωή και τα Ιερά Σκηνώματα των Αγίων Τόπων, γεγονότα σημαντικά και αξιοσημείωτα για την πορεία της Εκκλησίας στην Αγία Γη και πολλές άλλες πληροφορίες που ρίχνουν φως σε ελλιπείς ή ακόμη και παραποιημένες γνώσεις. Ίσως να είναι το σημαντικότερο τμήμα αυτής της ιστοσελίδος διότι η μελέτη της Ιστορίας και η αντικειμενική παράθεση ακόμη και άσχημων μνημών μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία ενός ειρηνικού και δίκαιου παρόντος που θα υπόσχεται ένα ευοίωνο μέλλον. Και τούτο είναι ένα από έμπονα αιτήματα του Πατριαρχείου μας.

Η Αιθερία ήταν μια γυναίκα από την Γαλικία, η οποία έκανε ένα προσκυνηματικό ταξίδι στους Αγίους Τόπους... (29/9/2012)
Της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεοφίλου Γ΄ ... (18/12/2011)
Ο επόμενος λόγος του εν αγίοις Πατρός ημών Σωφρονίου Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων εις την Ύψωσιν του Τιμίου Σταυρού... (13/9/2011)
Από την όλη έρευνα προκύπτει ως αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα ότι η γνησιότητα του Γολγοθά και του Παναγίου Τάφου... (13/4/09)
Παλιές μαρτυρίες για το σημείο του Τιμίου Σταυρού που φάνηκε στα Ιεροσόλυμα (12/6/08)
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Δοσίθεος και οι αγώνες του για τη διατήρηση της ελληνικότητας των προσκυνημάτων. (13/6/08)
Στο σύνθετο Ελληνορωμαίος, το Ελλήν δηλώνει την καταγωγή και το Ρωμαίος την κρατική (ή την ορθόδοξη) ταυτότητα. (10/9/08)
Οι Αρμένιοι είναι αιρετικοί. Η αποκήρυξη της πλάνης και η επιστροφή είναι η μόνη δυνατότης για την ένωση. Θεοδώρου Ζήση Πρωτοπρεσβυτέρου Καθηγητού Α.Π.Θ (24/11/08)
Εξένισαν και εξέπληξαν πολλούς οι μεταδοθείσες από τις τηλεοράσεις και το Διαδίκτυο εικόνες της σύγκρουσης Ελλήνων και Αρμενίων προ του Παναγίου Τάφου (16/1/09)


Print-icon 


Εγγραφή στο κανάλι μας στο Viber
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης